Marea majoritate a tranzactiilor comerciale din Europa se desfasoara pe baza creditului comercial. In consecinta, companiile trebuie sa implice resurse materiale si umane pentru a-si analiza si monitoriza clientii si, eventual, colecta creantele rezultate in urma nerespectarii contractelor comerciale.

AsigurariFoto: Euler Hermes

Chiar daca beneficiaza de o experienta de peste 10 de ani de productie locala de ferestre si usi din PVC, fiind cotat ca unul dintre principalii producatori din Europa, Casa Noastra, companie cu capital 100% romanesc ce detinate brandul QFORT, nu neglijeaza riscurile atunci cand vine vorba despre vanzarea produselor sale in strainatate.

Pentru a-si proteja afacerea impotriva riscului de neplata sau impotriva insolventei si a nu distrage resursele interne de la activitatea de baza, Casa Noastra - QFORT, a ales sa se asigure semnand un parteneriat cu o companie de talie mondiala – Euler Hermes.

Casa Noastra - QFORT a investit numai in ultimii ani 25 milioane de euro in capacitati moderne de productie, logistica si distributie, pentru a oferi clientilor sai produse performante, cu un nivel ridicat de confort si siguranta pe termen lung.

Cum granitele dispar in comert, in mod firesc Casa Noastra - QFORT si-a orientat afacerea si catre piete noi, cum ar fi Italia, Franta, Austria, Germania, Elvetia, Belgia si Olanda. Atragerea de noi clienti in asemenea tari este benefica pentru o companie care doreste sa-si extinda prezenta internationala, dar plata efectiva poate fi uneori o provocare, ne spune Dl. Alexandru Ionica, Director Financiar la Casa Noastra – QFORT. “Folosim asigurarea de credit de la Euler Hermes, in primul rand pentru linistea noastra. Atunci cand un client nu plateste sau devine insolvent, vrem sa fim acoperiti avand garantia incasarii. Dar mai mult decat atat, folosim asigurarea de credit pentru a prelua clienti noi cu care nu avem un istoric al afacerilor si termene de plata agreate, in lipsa politei fiind nevoiti sa lucram cu plata 100% in avans”.

Un exemplu al simplitatii procesului este: “Primim o comanda de 30.000 Euro de la un client nou pe care nu il stim si aplicam online la Euler Hermes (prin platforma EOLIS) pentru limita de credit. Presupunand ca limita de credit este aprobata in totalitate, putem procesa de indata comanda cu un termen de plata de 60 de zile. In cazul in care clientul nu plateste dupa cele 60 de zile si intr-un termen agreat cu asiguratorul, putem demara procesul de colectare si recuperare (folosind serviciul Euler Hermes de colectare), iar daca acesta nu da rezultate, avizam pentru dauna”.

Daca limita de credit este refuzata partial sau in intregime, relatia cu clientul poate fi abordata intr-o maniera diferita: “Daca limita e refuzata, vedem asta cu siguranta ca pe un semnal de avertisment si ne ajustam conditiile comerciale cu clientul respectiv, asta insemnand sa fim platiti 100% in avans printr-o proforma, ca sa fim protejati total impotriva riscului de neplata. In plus, e importanta si impartasirea informatiei cu clientul, pentru ca asa ii pot sublinia de ce Euler Hermes il vede ca pe un risc, iar el are oportunitatea sa furnizeze informatii suplimentare care pot influenta decizia Euler Hermes”.

Casa Noastra estimeaza pentru anul 2014 o cifra de afaceri de aproximativ 37 milioane de euro si este asigurata la Euler Hermes pe divizia de export, pentru care estimeaza o cota din totalul cifrei de afaceri tot mai mare in urmatorii ani.

Asigurarea de credit comercial Euler Hermes – o solutie la indemana tuturor companiilor, pentru protejarea impotriva riscului de neplata.

Adoptarea unei polite de asigurare de credit poate aduce beneficii asupra mai multor aspecte ale unei afaceri:

  • 1. Asigurarea de credit imbunatateste managementul riscului de neincasare in relatia cu clientii
  • 2. Companiile asigurate se bucura de conditii mai atractive din partea furnizorilor
  • 3. Companiile asigurate primesc termene de plata mai bune din partea furnizorilor
  • 4. Companiile asigurate au un acces mai mare la finantare din partea bancilor
  • 5. Companiile asigurate se concentreaza mai mult pe client si isi cresc portofoliul in conditii de siguranta
  • 6. Companiile asigurate au o mai mare flexibilitate in acordarea conditiilor comerciale necesare cresterii afacerii

Euler Hermes este liderul mondial in asigurarea creantelor comerciale si un recunoscut specialist in domeniul garantiilor si colectarii creantelor. Cu mai mult de 100 de ani experienta, compania ofera clientilor sai business-to-business (B2B) servicii financiare care sprijina managementul creantelor comerciale si al lichiditatilor. Reteaua proprie de informatii urmareste si analizeaza schimbarile de zi cu zi ale solvabilitatii corporative in randul companiilor mici, medii si multinationale in piete ce reprezinta 92% din PIB-ul global. Euler Hermes este membra al grupului Allianz. Pe piata din Romania, Euler Hermes este prezenta de 11 ani.

Aflati mai multe informatii si solicitati o evaluare a portofoliului de clienti! – www.ce-este-asigurarea-de-credit.ro