Se asteapta ca India si statele invecinate din sudul Asiei isi vor grabi cresterea economica, conform unui raport, care preconizeaza o expansiune economica rapida in regiune, potrivit Deutsche welle.

Cel mai nou raport al Bancii de Dezvoltare a Asiei a declarat ca "dupa 2 ani de crestere economica mai mica de 5 procente, cea mai mare economie din sudul Asiei va cunoaste o turnura promitatoare". Astfel banca asteapta ca cresterea economica anuala a Indiei sa sara la 5.5 %. Pentru anul urmator aceasta se preconizeaza sa fie chiar mai mare de 6.3%.

Mai mult aceeasi banca sustine ca noua administratie este mai bine pozitionata pentru a introduce reforme menite sa deblocheze potentialul economic, stimuland investitiile, rezolvand in acelasi timp alte probleme fiscale si structurale.

Masurile recente precum inlesnirea formalitatilor legate de mediu si paduri, pentru mine, drumuri, sisteme de irigatii, printre altele, vor ajuta grabirea implementarii proiectelor in desfasurare, a adaugat raportul amintit.