"Nu exista niciun motiv pentru guvernul german sa devieze de la linia sa de politica economica, bugetara si sociala", a anuntat marti ministrul german al Economiei. Sigmar Gabriel, prezentand previziunile de crestere revizuite in scadere, transmite AFP.

"Germania nu este in recesiune ci se afla in continuare pe o traiectorie de crestere", a apreciat ministrul social-democrat.

Pe de alta parte, "a face datorii in Germania nu genereaza crestere in Italia, in Franta, in Spania sau in Grecia", a apreciat Gabriel, raspunzand astfel implicit apelurilor internationale de a face mai mult pentru sustinerea dinamicii conjuncturale in Europa.

Berlinul se asteapta la o crestere a PIB-ului de 1,2% in acest an si de 1,3% anul viitor, fata de precedenta estimare de 1,8% si 2%, pe fondul dinamicii scazute in Europa si a crizelor geopolitice.

Dar "daca nimeni nu a fost emotionat in 2013 (de o crestere a PIB-ului german de 0,1%, n.r.), nu exista niciun motiv sa fii nervos cu 1,2% sau 1,3%", a declarat ministrul, criticand "apelurile excitate" care s-au multiplicat in ultima perioada la adresa guvernului german pentru a investi mai mult, sustinand in acest fel cresterea.