Ministrul delegat pentru Buget Darius Valcov a calificat acordul de principiu cu Fondul Monetar International si cu Comisia Europeana drept "acceptul" institutiilor creditoare ca "bugetul este bine gandit, bine realizat si va putea fi dus la indeplinire". Iar in ceea ce priveste punctele in care autoritatile romana si cele internationale nu s-au inteles, si anume nivelul veniturilor bugetare, s-a stabilit ca daca exista incasari suplimentare, ele vor fi folosite pentru a putea implementa si acoperi masuri de relaxare fiscala.

Darius ValcovFoto: Senatul Romaniei

"Prin acest agreement de fapt dumnealor si-au dat acceptul ca bugetul este bine gandit, bine realizat si va putea fi dus la indeplinire. Ceea ce va spuneam eu este ca, pe ce nu ne-am inteles - si anume nivelul veniturilor -, a ramas ca, daca partea romana are dreptate si in primul trimestru vom avea o crestere a veniturilor cu 1 sau cu 2 miliarde, toate acestea vor fi directionate catre masuri de relaxare fiscala", a declarat ministrul delegat pentru Buget Darius Valcov.

"Va dau un singur exemplu, daca dupa primul trimestru vom vedea ca avem incasari suplimentare de 2 miliarde, vom putea, undeva la jumatatea anului sa luam masura de reducerea TVA cu 2%. Daca vom vedea ca vor fi 4 miliarde in plus, putem merge cu 4%, bineinteles va fi decizia politica, or pe un anumit sector, or de la inceputul anului 2016. Excedentul ne va permite sa ne indreptam spre aceasta masura", a adaugat ministrul.