Cursdeguvernare.ro organizeaza marti conferinta "Aderarea României la zona euro: Pașii până să intrăm, la ce să ne așteptăm". Evenimentul va avea loc marți, 24 februarie, ora 10,00, în amfiteatrul A.I.Cuza al camerei de Comerț și Industrie a României, iar la conferinta vor sustine prezentari Valentin Lazea, Lucian Croitoru, Dragoș Neacșu, Ionuț Dumitru și Dan Bădin (Deloitte).

Ceasul ticăie deja pentru aderarea României la zona euro în orizontul 2019-2020 – indiferent cât am ignora acest detaliu și indiferent cât de ”ambițios” pare acest proiect, cum zic analiștii - căci asta e componenta geostrategică cu o valoare, în acest moment, la fel de mare precum cea economică.

Oricâte oportunități are de oferit economia românească, ea are un dezavantaj: ”stă departe” – e o economie periferică , iar realitatea momentului reclamă o integrare cât mai puternică : în viitorul proxim, apartenența la zona euro va fi una din puținele garanții că vocea unei țări chiar contează.

Conferința își propune să abordeze nu doar evenimentul istoric pe care întreaga clasă politică și principalele instituții românești și l-au asumat în orizontul 2019-2020, ci, mai ales, problemele de convergență reală și de competitivitate pe care le au societatea și economia românescă, divergența internă severă și modul în care poate fi ea ameliorată, precum și consecințele aderării la euroland fără ca aceste probleme să fie rezolvate în mod sustenabil.

Participarea la eveniment este liberă.

AGENDA CONFERINȚEI :

9:30 – 10:00 – Inregistrare participanți

10:00 - Deschiderea conferinței

Keynote speech – Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României

10:10 – 13:30 Sesiune de dezbateri

Moderator: Dragoș Neacșu – CEO Erste Asset Management

Speakeri :

v Valentin Lazea - Economist-Șef BNR

v Lucian Croitoru - consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR

v Ionuț Dumitru - Președintele Consiliului Fiscal

v Dan Bădin - Partner Deloitte Romania