Care sint sansele ca propunerea guvernului pentru un Cod Fiscal schimbat radical sa intre in vigoare de anul viitor? Care sint calculele din spatele modificarilor propuse? Ce spatiu de manevra are Romania in contextul acordurilor cu Comisia Europeana si FMI? Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a discutat online cu cititorii HotNews.ro vineri, de la ora 12.00, despre aceste teme, dar si despre nivelul redeventelor si activitatea ANAF.

Darius ValcovFoto: gov.ro

Citeva dintre cele mai importante raspunsuri date de Darius Valcov la intrebarile cititorilor:

Despre asumarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului pe proiectul noului Cod Fiscal: As prefera sa nu apelam la formula asumarii raspunderii

Despre tintele noului Cod Fiscal: Una din tintele noastre este cresterea numarului contractelor de munca, iar azi in Romania 56% din IMM-uri nu au nici un angajat cu forme legale

Despre colectarea veniturilor bugetare: Veniturile suplimentare obtinute de ANAF in primele 2 luni din 2015 au depasit cu suma de 1 miliard de lei previziunile bugetare.

Despre efectul scutirii impozitului pe profitul investit: Din momentul aplicarii scutirii impozitului pentru profitul reinvestit sumele incasate din impozitul pe profit au crescut.

Despre introducerea Romaniei in prima faza a procedurii privind dezechilibrele macroeconomice: Din punct de vedere macroeconomic, cred ca UE a gresit introducind si Romania pe aceasta lista.

Despre planul Juncker: In aprilie, ministerul Finantelor, insarcinat de Guvernul Romaniei, va prezenta noile propuneri pentru Planul Juncker, care urmeaza a fi analizate (acest lucru nu se face prin negociere asupra fondurilor care urmeaza a fi primite).

  • Nota redactiei: Ministrul Darius Valcov va raspunde luni, 2 martie, la intrebarile ramase fara raspuns astazi