Mai multe restaurante de lux din Capitala, inchise intre 1-3 luni, pentru ca nu emiteau bon fiscal

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 16 martie 2015, 21:03 Economie | Finanţe

Mai multor restaurante si localuri cunoscute din Bucuresti le-a fost suspendata activitatea de catre de inspectorii fiscali, pentru perioade cuprinse intre o luna si trei luni, intrucat nu emiteau bonuri fiscale.

Surse din cadrul ANAF au declarat agentiei Mediafax ca restaurantele cu activitate suspendata se afla in zone mondene precum Dorobanti, Herastrau, dar si in zona Bulevardului Decebal si in Mall Vitan.

Potrivit surselor, restaurantele sau localurile a caror activitate a fost suspendata sunt White Horse, La Belle Epoque, La Fattoria, Harem, PHII 16 Lounge, La Farinne, Restaurant Complex Herastrau, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului si Dristor Kebap Mall Vitan.

A fost suspendata, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan.

Pe usile localurilor, autoritatile au lipit urmatorul anunt: "Activitate suspendata de Antifrauda-ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale".

In cazul unuia dintre restaurantele suspendate din zona Dorobanti, pe un alt afis, conducerea localului arata ca in urma unui control desfasurat sambata, 14 martie, la ora 23.00, localul a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu 10.000 lei pentru ca "la numararea banilor de catre inspectorii ANAF s-a gasit o diferenta numerar in plus de 185 lei in comparatie cu Raportul X fiscal de incasari". Anuntul restaurantului precizeaza ca diferenta era de fapt bacsisul celor patru ospatari si al barmanului.

Conducerea restaurantului adauga, totodata, ca inchiderea localului pe motiv de frauda fiscala si neemitere de bonuri fiscale este "complet eronata si exagerata".

Inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF), din cadrul ANAF, au controlat la sfarsitul saptamanii trecute 125 firme din Bucuresti si au constatat nereguli pentru sanctionarea carora au dispus suspendarea activitatii a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse intre o luna si trei luni, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Inspectorii fiscali au dispus amenzi in valoare totala de 899.500 lei si confiscari de numerar in cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro si 3.200 dolari SUA.

Conform DGAF, actiunile de verificare au vizat firme localizate in zonele Valea Cascadelor, Dorobanti, Herastrau, Bulevardul Decebal si in Mall Vitan, care activeaza in domeniul comercializarii materialelor de constructii, in domeniul alimentatiei publice si in domeniul schimbului valutar.

Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifrauda au fost incalcarea obligatiilor legale de utilizare a caselor de marcat, intocmirea defectuoasa a evidentelor financiar-contabile si comercializarea de produse alcoolice fara banderole fiscale.

DGAF mai arata in comunicat ca va continua actiunile de control in zonele cu risc fiscal ridicat si ii indeamna pe cumparatori sa ceara bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achizitionat.













​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

10519 vizualizari

  • +8 (18 voturi)    
    185 de lei in plus? (Luni, 16 martie 2015, 21:10)

    ipolitic [utilizator]

    Extraordinar.
    In sfârșit l-au prins pe inșii care dezechilibrau PIB-ul.
    In plus, au închis restaurantul pe 30 de zile, ca în aceasta perioada sigur sa nu mai emită nici-un bon fiscal.
    Deci, ne-emitere în forma continuata.
    • 0 (0 voturi)    
      Evziune (Marţi, 17 martie 2015, 15:41)

      vladf [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

      La foarte multe restaurante dupa ora 16-18 se dau doar bonuri de comanda nu si fiscale, deci lucreaza 50%-50% doar 50% pt. stat si restul evaziune.
      Luati de ex, restaurantul "shaormeria" Dristor de pe Colentina, acolo seara nu primesti bon fiscal, cand am facut scandal am prmit dupa multe discutii de lamurire.

      Cand se ajunge si la covrigarii? Da stiu aia vand covrigi de 1 leu, dar vand 30.000 de covrigi/zi
    • 0 (0 voturi)    
      Pai, totusi se intelege! (Miercuri, 18 martie 2015, 8:43)

      BEDE [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

      Au gasit doar 185RON plus pt ca ceilalti bani in plus a apucat cineva sa-i ascunda pe undeva unde fiscul nu a ajuns sa controleze.
    • 0 (0 voturi)    
      propunere (Marţi, 24 martie 2015, 17:01)

      silviu [anonim] i-a raspuns lui ipolitic

      Eradicare Evaziuni Fiscale.
      Foarte Simplu, sa nu se mai permita plata cash peste 100 ron.
      Iar cei de la antifrauda, o gramada de complexati, batuti in cap si nepregatiti, in alta tara erau cercetati pentru abuz.
  • 0 (8 voturi)    
    Felicitări ANAF (Luni, 16 martie 2015, 21:19)

    felis_tigris [utilizator]

    Incredibil tupeul unora. La ora 23:00, 4 ospătari şi barmanul au predat şi 185 lei, banii de bacşiş şi de aici diferenţa fiscală. Hai sictir! 185 lei : 5 = 37 lei/zi de lucru de persoană bacşiş? În Dorobanţi?
  • +8 (8 voturi)    
    La Cocosatu' (Luni, 16 martie 2015, 21:21)

    ioio [anonim]

    La Cocosatu' a primit cineva bon fiscal ? Nu e un denunt, ci doar o curiozitate...
  • +15 (17 voturi)    
    Asa... (Luni, 16 martie 2015, 21:27)

    Rollo [anonim]

    ...am inteles, bun, suntem corecti. Dar recuperarea prejudiciului de sute de milioane (poate miliarde) de euro in cauzele cu condamnari definitive, pe cand?
  • +3 (13 voturi)    
    Asa da ! (Luni, 16 martie 2015, 22:09)

    Alor [utilizator]

    Este singura solutie eficienta pentru intrarea in legalitate a firmelor. Trebuie insa impusa la nivel national pana in ultimul satuc din Romania.
  • +4 (8 voturi)    
    Offff (Luni, 16 martie 2015, 23:41)

    Elle_est [utilizator]

    N-au dat și ei o șpăguță mică? :(
  • +10 (12 voturi)    
    masura este exagerata, 30 de zile. (Marţi, 17 martie 2015, 7:48)

    rov [utilizator]

    mai ales in conditiile in care nu e legiferata impozitarea ciubucului.
    Pe aceasta perioada cina plateste angajatii si restul ?
    Si cat castiga statul ?
    Cadem dintr-o extrema in alta, dupa ce ani de zile unii din functionarii statului au fost foarte permisivi, acum risca sa devina excesivi de catolici. Cu atat mai ales in conditiile in care legislatie e foarte alambicata.
  • +5 (5 voturi)    
    Abuz. (Marţi, 17 martie 2015, 9:33)

    Prea_Tarziu [utilizator]

    Doar din datele din articol, mai ales detalierea din restaurantul din Dorobanti parerea mea este ca s-a produs un abuz grosolan al statului deja putred de corupt asupra (macar) unuia dintre privati.
    De ce cred asta? In articol nu imi spune ca firma respectiva a declarat cifra de afaceri de 100.000RON pe an in ultimii 17 ani. Nu imi spune ca avea 3 bonuri date in ziua respectiva pana la ora 23. Deci nu am nici un motiv sa urasc firma respectiva chiar daca eu sunt in satul Fundu' Pamantului si in mod normal ar trebui sa fiu ofticat pe fitze! Concluzia mea, din datele articolului, atentie, strict pe acel local, este ca 98% din activitate era sanatoasa, doar acea spaga pe care o iau chelnerii nefiind nici pe departe un motiv suficient de suspendare a activitatii firmei.
    Controlul imi pare tipic abuziv, specific tuturor inspectorilor din Romania, care supraevalueaza dimensiunea nereguluii, de obicei pentru spaga si in acest caz, se pare, pentru a multumi setea de sange a imbecilimii. (din datele prezentate in acest articol)
  • +8 (8 voturi)    
    vanghelie da mita 90 milioane euro (Marţi, 17 martie 2015, 10:27)

    xanti [utilizator]

    Si astia au inchis restaurantele pentru 185 lei ,au lasat le drumuri ospatari,bucatari si alti angajati.
    Statul pierde mai mult daca restaurantele sunt inchise decat sa recupereze prejudicul de 185lei.
    Cand recuperati banii de la Udrea ,Cocos si alti maestrii ai furtului.
  • -2 (4 voturi)    
    E un inceput (Marţi, 17 martie 2015, 10:34)

    Stefan85 [utilizator]

    Mult, putin, este un inceput. De le dadeau amenda 1000 lei o plateau (sau mai degraba nu) si continuau activitatea. Poate e mai bine asa ca sa creeze un precedent si celorlalti sa le fie frica sa mai fenteze bonul fiscal. Personal mi se pare ciudat cazul Dristor, nu cunosc cum e in Vitan insa la restiul am primit bon fiscal si bon de comanda.

    Bacsisul se poate trece pe nota de plata, am intalnit pana acum 2 sau 3 cazuri unde, la cerere, a fost introdus ca "servicii" pentru a fi decontat de firma, deci se poate daca se vrea.

    Pe de alta parte in unele cazuri acei 185 lei (generic vorbind) reprezinta smecheriile ospatarilor/barmanilor care nu inregsitreaza ce se consuma, nu neaparat a patronilor.

    Mie mi se pare o treaba buna si sa continue asa!
  • +2 (4 voturi)    
    Exces de zel (Marţi, 17 martie 2015, 12:02)

    gemina [utilizator]

    Masuri dezechilibrate - exces de zel inutil, din care nu are nimeni de castigat, nici macar pe termen scurt. "Inspectori"? Cred ca un termen mai potrivit ar fi "teroristi fiscali". De asta se inchid firme si se pierd locuri de munca...Cata vreme institutiile statului nu se vor comporta ca un partener al afacerilor private si nu ca dusmanul lor...nu vom iesi din acest cerc vicios, iar coruptia se va propaga in continuare. Sa ne ajute Dumnezeu!
  • 0 (2 voturi)    
    bonul l-au verificat (Marţi, 17 martie 2015, 13:33)

    IancuJianu [utilizator]

    dar cantitatea de mincare/bautura este conform gramajului din retetar?
    Ei, asta sigur nu-i intereseaza.
  • 0 (0 voturi)    
    Si totusi, chiar sa le inchida? (Miercuri, 18 martie 2015, 8:46)

    BEDE [utilizator]

    De acord cu amenzile, dar daca le inchide nu e OK deloc de angajati. Se creeaza mai multe probleme sociale inchizand restaurantele.


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică