Ministrul german al Economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a catalogat drept "prostii" solicitarile Greciei privind plata de catre Germania a 279 de miliarde de euro ca despagubiri pentru ocupatia nazista din al II-lea Razboi Mondial, transmite Mediafax.

"Aceste solicitari, sincer vorbind, sunt niste prostii", a reactionat Sigmar Gabriel, potrivit Deutsche Welle, explicand ca Grecia este interesata sa primeasca din ce in ce mai multe fonduri pentru a depasi criza economica.

Dimitris Mardas, adjunctul ministrului elen de Finante, a cerut Guvernului german despagubiri de 278,7 miliarde de euro pentru ocupatia nazista din timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial. Potrivit lui Mardas, Directia Financiara Generala din Grecia a calculat ca Berlinul datoreaza 278,7 miliarde de euro, inclusiv un credit de 10,3 miliarde pe care Banca Centrala a Greciei ar fi fost fortata sa il acorde.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a avertizat Atena sa nu amestece aceasta falsa problema cu actualele negocieri pe care Grecia le poarta cu creditorii internationali pentru prelungirea planului de asistenta financiara. "Cele doua problematici nu au nicio legatura una cu cealalta", a subliniat vicecancelarul Germaniei.

In pofida afirmatiilor ministrului german al Economiei, opozitia germana a indemnat Guvernul condus de Angela Merkel sa restituie Greciei presupusul imprumut de 10,3 miliarde de euro.