Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat a amanat pentru saptamana viitoare sedinta pe Codul Fiscal, intrucat marti au fost depuse zeci de amendamente care trebuie analizate in detaliu impreuna cu Ministerul Finantelor, precum si impactul bugetar al acestora, anunta Mediafax.

"Propun sa decalam termenul de discutie pentru Codul Fiscal pentru ca sunt foarte multe amendamente. Ar fi bine sa lucram si saptamana viitoare, maine incercam sa rezolvam problema Codului de procedura fiscala, iar saptamana viitoare sa rezolvam amendamentele pe Codul Fiscal", le-a spus senatorilor presedintele comisiei, Viorel Arcas, la inceputul sedintei.

Membrii comisiei au acceptat amanarea, precum si primirea de amendamente si in cursul zilei de miercuri, stabilita ca ultima zi pentru depunerea acestora.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, nu a fost prezent la sedinta, asa cum anuntase, intrucat s-a suprapus cu sedinta de Guvern, fiind reprezentat insa de secretarul de stat Dan Manolescu.

"Amanarea e foarte bine venita, sunt foarte multe amendamente care trebuie discutate si analizate in detaliu, precum si ce impact bugetar presupun si daca se pot introduce in Codul Fiscal. De asemenea, modificarile la Codul Fiscal aprobate pe TVA redus la 9% vrem sa le includem in cod si va vom trimite la comisie amendamentele necesare", s-a adresat Manolescu senatorilor.

Ulterior, el a precizat ca amanarea discutiilor la comisie nu afecteaza calendarul stabilit pentru aprobarea Codului, fiind important de analizat propunerile.

"Nu cred ca e o problema de intarziere foarte mare. (...) Sunt foarte multe amendamente primite de la entitati si asociatii profesionale, unele dintre ele vizeaza extinderea plafoanelor aplicabile in prezent pentru deductibilitatea la contributiile de pensii private, altele vizand extinderea categoriilor de mijloace fixe care beneficiaza de profit reinvestit. Sunt diverse propuneri care necesita, in primul rand, si o evaluare bugetara din punctul de vedere al impactului bugetar", a spus el.

Senatul este prima camera sesizata pentru legea Codului Fiscal.