Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, spune ca salariul unui ministru este "rusinos" si pledeaza pentru majorarea salariilor pentru demnitari si in administratia publica, de la presedinte si pana la primariile de comune.

"Este un subiect pe care noi nu-l discutam cu omologii nostri, pentru ca nimeni nu te crede", a declarat ministrul, duminica seara, la Digi24, precizand ca un ministru castiga lunar 5.300 de lei.

"Nu as putea sa spun cat anume ar trebui sa castige, dar toate aceste salarizari trebuie reasezate: de la presedintele statului pana la functionarul pe studii medii dintr-o primarie de comuna. Trebuie toate reasezate. Eu imi aduc aminte din anii de administratie petrecuti, unde salarizarea era altfel asezata: mai comprimata, fara foarte multe trepte de salarizare, mult mai usor de aplicat si era cat de cat, sa spunem, decenta. Pana la un punct, dupa care s-a pierdut tot. Fara o administratie puternica nu ai cum sa speri, decat accidental, ca se pot face lucrurile bine", a mari spus Eugen Teodorovici, la Digi24.