Grecia, confruntata cu serioase probleme de lichiditate, isi va onora "toate obligatiile financiare" "in masura in care va fi in situatia de a plati", a declarat luni purtatorul de cuvant al guvernului de la Atena, Gabriel Sakellaridis, citat de AFP.

"In masura in care vom fi in situatia de a plati, ne vom plati toate obligatiile", a spus Sakellaridis, intr-o conferinta de presa, cu mai putin de doua saptamani de scadenta unei datorii fata de FMI, in 5 iunie, in valoare de 300 de milioane de euro.

"Este responsabilitatea guvernului sa fie in stare sa plateasca toate obligatiile", a adaugat Sakellaridis, precizand insa ca "este de asemenea responsabilitatea creditorilor sa isi respectele angajamentele de imprumut".

Acesta a dezmintit orice scenariu de instaurare a unui control al capitalurilor pentru a stopa fluxul de retrageri din depozitele bancare care afiseaza un ritm sustinut de cinci luni, chiar daca "problemele de lichiditate sunt cunoscute" si creeaza "conditii de asfixie a economiei grecesti".

Ministrul grec de Interne Nikos Vutsis declarase, duminica, ca Grecia nu are suficienti bani pentru a plati datoria la FMI in iunie, un risc afisat de mai multe ori recent de oficialii greci in cadrul negocierilor cu creditorii tarii.