Apartamentul de pe Soseaua Kiseleff al omului de afaceri Dan Voiculescu s-a vandut miercuri, cu o zi inainte de reluarea primei licitatii, dupa ce femeia care a fost declarata castigatoarea primei licitatii organizate de ANAF a virat suma restul de 1,56 milioane de lei, din totalul de 1,9 milioane de lei, pe care trebuia sa ii dea, au declarat surse guvernamentale pentru Adevarul.

Dan VoiculescuFoto: Mediafax

"Apartamentul de la Kiseleff s-a vandut. A venit adjudecatara primei licitatii cu banii. A virat astazi (joi, 17 iunie ¬ n.red.) suma de 1,56 milioane de lei. Adjudecatarul poate vira banii pana in ziua in care se organizeaza o noua licitatie, insa, daca acesta nu vireaza banii in termen de cinci zile, trebuie inceputa procedura pentru o noua licitatie", au declarat surse guvernamentale pentru publicatia amintita.

Prima licitatie a fost organizata la sfarsitul lunii mai la sediul Directia Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, pretul de pornire fiind de 1,41 milioane de lei. Licitatia a fost castigata de o femeie (persoana fizica), care a oferit un pret de 1,9 milioane de lei (427.000 de euro).

Conform regulamentului, pentru a participa la licitatie, persoana respectiva a platit o garantie echivalenta cu 10% din pretul de pornire, adica 141.000 de lei iar ulterior licitatiei, a mai virat 202.000 de lei. Restul sumei (1,56 milioane de lei) putea fi virat pana in ziua organizarii unei noi licitatii, cu precizarea ca ANAF are obligatia sa demareze aceasta noua procedura in cazul in care adjudectarul nu vireaza vanii in termen de 5 zile.