Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, afirma ca exista "multi" oameni in guvernul de la Berlin care considera ca iesirea Greciei din zona euro reprezinta cea mai buna solutie pentru poporul grec.

W. SchaubleFoto: Wikipedia

Intrebat despre iesirea Greciei din zona euro, Schauble le-a spus ziaristilor ca "exista multi oameni in interiorul guvernului german care cred ca aceasta ar fi, sau ar putea fi cea mai buna solutie pentru Grecia si pentru poporul grec", potrivit The Wall Street Journal.

Acesta nu a precizat daca se afla printre ei dar a subliniat ca un Grexit ar cere ca "grecii sa ia ei insisi decizia".

Duminica, Schauble a insistat in timpul negocierilor ca o iesire pentru cinci ani a Greciei din zona euro sa fie inclusa in declaratia ministrilor de Finante care a servit drept baza a discutiilor la summitul de urgenta a liderilor europeni.

The Guardian noteaza insa ca Schauble pare tot mai izolat iar partenerii de coalitie ai cancelarului german Angela Merkel din SPD i-au cerut acesteia sa-l tempereze.

"(Merkel) trebuie sa rezolve cu ministrul sau de Finante", a declarat vicepresedintele partidului Ralf Stegner, pentru Der Spiegel.

"Acordul la care s-a ajuns in ultimul weekend trebuie sa se aplice intregului guvern".