Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, l-a intrebat vineri pe presedintele Klaus Iohannis, dupa ce noul ministru al Transporturilor a depus juramantul de investitura, daca va promulga sau nu Codul Fiscal.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Iata mai jos scurtul dialog dintre cei doi, in timp ce dadeau mana, la Palatul Cotroceni, redat de Digi 24:

- Eugen Teodorovici: Cum stam cu Codul Fiscal? Il promulgati?

- Klaus Iohannis: Vedem mai tarziu.

Schimbul de replici vine dupa ce Klaus Iohannis a facut in urma cu doua zile apel la "prudenta" in ceea ce priveste noul Cod Fiscal, avertizand ca o reducere de taxe "poate fi utila" doar daca nu pune in pericol sustenabilitatea finantelor publice.

Intr-un eveniment organizat la sediul Bancii Nationale a Romaniei, Klaus Iohannis a precizat ca analizeaza noul Cod Fiscal aprobat de Parlament "pentru a decide" daca il va promulga sau nu, dar a exprimat o serie de ingrijorari legate de acesta.

"Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca ar revolutiona finantele prin simpla reducere a unor impozite (...) Nu ar trebui sa ne preocupe doar scaderea taxelor, ci si maniera in care se face", a subliniat el, adaugand ca reducerea de taxe "poate fi utila fara sa puna in pericol sustenabilitatea finantelor publice, consolidata cu eforturi serioase" in ultimii ani.