Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal. Presedintele a retrimis legea initiata de Guvern la Parlament

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 17 iulie 2015, 12:31 Economie | Finanţe


Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Presedintele Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal si a cerut Parlamentului sa-l reexamineze, avertizand ca masurile incluse in aceasta lege "ar genera implicatii majore la nivelul constructiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de mentinere a consolidarii fiscale".

Parlamentul va lua in discutie cererea de reexaminare a presedintelui in viitoarea sesiune din septembrie sau intr-o eventuala sesiune extraordinara ce ar putea fi convocata la finalul lunii august, potrivit unor informatii care circula in mediul politic. Daca Parlamentul adopta proiectul de Cod Fiscal in aceeasi forma, presedintele mai are o singura cale de atac: sesizarea Curtii Constitutionale. Daca magistratii CCR vor decide ca proiectul de lege respecta Constitutia, atunci presedintele va fi obligat sa il promulge.

"Legiuitorul trebuie sa promoveze o atitudine echilibrata si rationala, de natura a nu genera disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ".

"Masurile de austeritate ale anului 2010 trebuie sa ramana istorie. Revenirea la politici fiscale riscante si cu consecinte negative pe termen lung reprezinta o experienta pe care nu numai clasa politica nu si-o mai poate permite dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie sa mai fie suportate de cetateni", argumenteaza seful statului.

Presedintele noteaza ca "simpla relaxare fiscala, neinsotita de continuarea procesului de crestere a colectarii veniturilor si de o reasezare sustenabila a cheltuielilor bugetare (...) poate conduce la acumularea de dezechilibre care vor greva asupra evolutiilor economice si sociale viitoare".

"Sustinem relaxarea si simplificarea fiscala prin reducerea unor taxe si impozite in conditiile in care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscala si predictibilitate. Din aceasta perspectiva, consideram ca noul Cod fiscal poate fi pus in aplicare numai dupa o riguroasa si temeinica analiza a implicatiilor intregului set de masuri fiscale si bugetare asupra constructiei bugetului general consolidat, atat pentru anul 2016, cat si pentru anii urmatori si numai cu respectarea obligatiilor asumate de Romania si a legislatiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetara", continua presedintele.

In opinia sa, punerea in aplicare a noului Cod fiscal ar genera implicatii majore la nivelul constructiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de mentinere a consolidarii fiscale.

"Conform evaluarilor Comisiei Europene si Fondului Monetar International, punerea in aplicare a noului Cod fiscal atrage, in mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB si deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergenta si Strategiei Fiscal-bugetare. O asemenea dinamica denota instabilitate in abordarea fiscal-bugetara: de la deficite mari se trece la deficite mici, apoi din nou la deficite mari etc".

Iata mai jos alte argumente invocate de Klaus Iohannis:

 • In absenta unei ajustari negative de mare amploare pe latura cheltuielilor, cadrul fiscal-bugetar preconizat va fi incompatibil cu mentinerea procesului de consolidare fiscala si cu respectarea obiectivului bugetar pe termen mediu asumat de Guvern prin documentele oficiale de politica economica, respectiv prin Strategia Fiscal-bugetara 2015-2017 si prin Programul de Convergenta 2015 - 2018. Cu alte cuvinte, prin noul Cod fiscal se va inregistra o abatere semnificativa de la cadrul de stabilitate si predictibilitate asumat prin tratatele europene si legislatia interna. In acest sens, se cuvine a fi subliniata diferenta majora dintre un deficit bugetar neintentionat, ca efect al unei dinamici economice nefavorabile, si un deficit bugetar deliberat, asa cum este cazul scenariului actual de politica fiscal-bugetara.
 • Din perspectiva sustenabilitatii cadrului fiscal-bugetar, in legatura cu intrarea in vigoare a Codului fiscal in forma transmisa la promulgare semnalam o serie de riscuri interne si externe. Astfel, in plan intern, riscurile si vulnerabilitatile ar putea fi reprezentate, in primul rand, de revenirea la o politica fiscal-bugetara prociclica, intr-un moment cat se poate de nepotrivit, in care Romania are nevoie sa iasa pe termen lung din capcana politicilor prociclice, care induc crestere economica nesustenabila si dezechilibre masive in recesiune. In al doilea rand, un alt risc este reprezentat de absenta unei corelari necesare intre prioritatile si politicile fiscale, pe de o parte, si prioritatile si politicile bugetare, pe de alta parte. O consecinta a intrarii in vigoare a noului Cod fiscal poate fi si neglijarea unor prioritati bugetare asumate prin consens politic, cum ar fi obiectivul de crestere a bugetului pentru aparare la 2% din PIB pana in anul 2017.
 • Alte riscuri si vulnerabilitati la adresa cadrului fiscal-bugetar ar putea decurge din contextul european si international actual, in care situatia economica a Greciei genereaza incertitudini majore, nu doar in zona euro, iar pietele financiare globale pot resimti socuri si caderi dintre cele mai puternice. In acest context, riscul de finantare ar putea creste semnificativ. Totodata, semnalam ca promovarea unui model economic axat pe cresterea consumului in dauna investitiilor ar putea supralicita aportul consumului la cresterea economica si, in plus, ar putea afecta si competitivitatea si balanta externa a Romaniei. Nu in ultimul rand, actualul scenariu fiscal-bugetar ar putea afecta obiectivul asumat explicit de catre Guvern privind aderarea la Zona Euro.
 • In eventualitatea si in functie de amploarea materializarii acestor riscuri, situatia macroeconomica a Romaniei ar putea suferi o deteriorare apreciabila si, posibil, de lunga durata, fapt ce ar atrage necesitatea unor ajustari costisitoare in plan fiscal-bugetar.
 • Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania si-a asumat o serie de obligatii in vederea respectarii unor indicatori fiscali-bugetari prevazuti expres in legislatia primara si secundara a Uniunii Europene, precum si in Tratatul privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, ratificat prin Legea nr. 83/2012. In conformitate cu prevederile acestui tratat care, potrivit dispozitiilor art. 11 alin. (2) din Constitutie, face parte din dreptul intern, Romania si-a asumat angajamentul de a atinge obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) in 2015. Potrivit indicatorului de datorie publica, in cazul Romaniei MTO semnifica o tinta de deficit structural de maxim 1% din PIB.
 • Legea privind Codul fiscal consacra dispozitii care induc un efect contrar actului normativ sus-mentionat. Prin inducerea unui deficit bugetar semnificativ mai mare se ignora angajamentele bugetare asumate de Romania la nivel european. In contextul economic actual, consideram ca implementarea noului Cod fiscal comporta serioase rezerve de oportunitate, avand in vedere, in principal, reversarea procesului de consolidare fiscala, realizare pe care Romania a obtinut-o, in perioada post-criza, cu ajustari si eforturi semnificative. In acest sens este si pozitia Consiliului Fiscal, potrivit caruia "implementarea prevederilor noului Cod Fiscal este de natura sa antreneze o deviatie permanenta si de proportii" in raport cu obiectivele asumate de Romania, fiind vorba de un "derapaj deliberat, in flagranta contradictie cu principiile si regulile instituite atat de legislatia nationala, cat si de tratatele europene".
 • Ca urmare a obligatiilor asumate de Romania cu privire la deficitul bugetar, in plan intern a fost adoptata Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010, ce consacra principii de disciplina bugetara similare reglementarilor europene in materie. Potrivit acestui act normativ, Guvernul are obligatia de a conduce politica fiscal-bugetara in mod prudent si de a gestiona resursele si obligatiile bugetare, precum si riscurile fiscale de o maniera care sa asigure sustenabilitatea pozitiei fiscale pe termen mediu si lung (art. 4 din Legea nr. 69/2010). Acelasi act normativ stabileste obiectivele si regulile politicii fiscal-bugetare, precum si mecanismele de corectie in caz de deviere de la obiectivul bugetar pe termen mediu sau de la calendarul de ajustare (art. 5-14 din Legea nr. 69/2010).
 • Prin consecintele pe care le poate antrena intrarea in vigoare, noul Cod fiscal vine in contradictie cu principiile instituite de Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, fiind ignorat chiar scopul avut in vedere de legiuitor, respectiv acela de a derula politici fiscal-bugetare responsabile, prudente, in contextul economic actual, care sa permita cadrului fiscal-bugetar acomodarea rapida la o serie de socuri si incertitudini de pe pietele financiare si din economia globala.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24893 vizualizari

 • -14 (92 voturi)    
  salariu marit dar tva scazut pentru popor nu? (Vineri, 17 iulie 2015, 12:37)

  rodin [anonim]

  Mi se pare revoltator ca sa fie o urgenta cererea Presedintelui de marire a salariilor demnitarilor prin ordonanta de urgenta dar cind vine vorba de scaderea taxelor Presedintele sa refuze. Scaderea Tva era in programul prezidential, exista inregistrarea in care Presedintele a spus ca acest cod fiscal este copiat din programul lui, a fost votat in unanimitate in Parlament si ar fi benefic pentru toti cei care produc ceva in tara asta!
  • +27 (75 voturi)    
   citeste (Vineri, 17 iulie 2015, 12:55)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui rodin

   citeste din nou, nu a zis ca nu e de acord, a zis ca nu e de acord in conditiile in care nu se creste colectarea veniturilor etc. adica dai, dar trebuie sa si pui inapoi, din partile unde aveai deficiente. daca guvernul poate lua masuri, de ce nu o face?
   la ce te ajuta ca scad taxele, si dupa 1 an iti ia si ce ti-a dat si in plus, ca nu erau sustenabile taxele alea mici? mai si gandim, nu doar semnam!
   • +4 (40 voturi)    
    Mda (Vineri, 17 iulie 2015, 13:07)

    RaduMischie [utilizator] i-a raspuns lui andrei

    Trebuia sa faca asta acum o luna. Sau sa pareze elegant chestia cu majorarea salariilor.
    Altfel, PSD si Ponta au exact argumentul pe care il ridica rodin: vrei salariu mare, dar oamenilor nu le scazi taxele. Mai ales cand Ponta a zis ca el nu e de acord cu majorarea salariilor demnitarilor.
    Chiar daca Iohannis probabil are dreptate in unele chestii, nu se va vedea asta. Si PSD va face tam-tam mare pe asta.
    Cum zicea cineva, Iohannis e inca jucator de provincie, mai are ceva pana la liga mare. Si nici nu are pe langa el niste consilieri care sa ii spuna ce si cum. Ca el are nevoie de consilieri, nu ca Base, care stia sa miroasa o capcana
    • +16 (38 voturi)    
     Basescu si PMP au avut, din nou, dreptate! (Vineri, 17 iulie 2015, 17:01)

     Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui RaduMischie

     Au fost primii care au spus ca acest Cod Fiscal arunca Romania in dezastru economic.
     Ponta e in stare sa aduca tara in situatia Greciei doar sa uite romanii ca este penal...
     • -2 (10 voturi)    
      Somnul natiunii naste monstri (Vineri, 17 iulie 2015, 22:09)

      Gogu Mititelu [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

      Faptul ca Romania a inghitit in 2012 schimbul de putere "amiabil" comform intelegerii achiesate de liderii facturilor rupte din FSN (adica schimb la putere, pt. a da impresia de democratie), a facut ca PSD-ul cu fonduri probabil din estul tarii sa faca un parandarat de sute de miliarde de euro si falsificand ca deobicei alegerile sa iasa cu o majoritate comfortabila in 2012. Totusi din 70%, cam 3/4 erau ai PSD, si astia din 40% cat s-au prezentat la vot, adica o 20% din masa de votanti cu tot cu furturi. Personal estimez real cam 5% pe real daca eliminam furtul. Cu aceasta legitimitate, iata ca somnul natiunii va face posibil in lunga traditie "Hotul striga: Hotii....!", ca Ponta sa-l acuze pe Johais de inalta tradare, stiind foarte bine ca asta a facut el in ultimii ani si asta face cu fiecare minut care e lasat la putere (toate parandaraturile cu Munai Gaz, cu turcii pt. moschee, cu rusii de la Lukoil, etc) care adunate fac deci de miliarde de euro, iar daca socotim doar cativa euro pe minut pierdere a imaginii Romaniei strict datorita lui, ajungem poate la sute de miliarde de euro, plus ca increderea se castiga extrem de greu si se pierde intr-o clipa, nu mai socotim cate generatii ne vor trebui ca sa refacem imaginea tarii. Stiind ca a fost (poate mai este inca) agent SIE (adica agentura KGB din Romania) si ca nu se poate estima cat pierde Romania pe minut, e clar ca miza creste, si cu fiecare minut/zi care trece Romania pierde din ce in ce mai mult, fiind in cadere libera.
      Iata ca fiindca societatea, jurnalistii independenti -cati mai exista, opozitia, etc, fiindca dorm in post sau lovesc mult prea slab, fac posibil ca Johannis votat oficial (cu tot cu furturile PSD la aproape 60%, minimizand si prezenta la vot prin blocarea votului diasporei, in realitate Johannis avand pe real probabil o legitimitate de 80% risca sa fie demis de niste impostori tradatori de tara cu legitimitate pe real de 5%.
      • 0 (4 voturi)    
       Unul dintre ei esti tu! (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:38)

       , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Gogu Mititelu

       Qed!
    • +4 (6 voturi)    
     Falsa competenta (Duminică, 19 iulie 2015, 0:51)

     a4 [anonim] i-a raspuns lui RaduMischie

     Refuzul Codului fiscal si mai ales argumentele care staui la baza acestuia, permiteti-mi sa ma indosiesc ca vin din partea echipei PNL sau a presedentiei.
     Cititi cu atentie motivele refuzului, judecati si apoi exprimati-va opinia asupra modalitatii de redactare, a substantei mesajului scris de asa zis-ul "presedinte". Este o falsa "competenta' a echipei PN-liste sau a d-lui presedinte.
     Aceasta argumentatie a refuzului codului fiscal provine in urma consultarii presedintelui cu reprezentantii BNR, avute la BNR. Din acest motiv consider ca aceste argumente provin din parte aBNR ci nu a presedintelui.

     Opinia personala este ca acest nou Cod fiscal nu este intru-totul o amenintare la adresa viitorului econimic al Romaniei, dar masurile populiste ar trebui limitate avand in vedere contextul general (vezi masurile contraciclice promovate de catre BNR prin intermediul ratei de dobamnda monetara vis-a -vis de dimunuarea taxelor). Cine ar trebui sa aiba intaietate in aplicarea masurilor propulsorii ale economiei? BNR sau Guvernul? Ambele ar trebui sa constituie sa colaboreze pentru instituirea unor masuri propagatorii ale sustenabilitatii economice , dar ma tem ca interesele electorale vor prima in fata bunelor interese ale economiei.
   • +7 (55 voturi)    
    ideea e ca nu l-a aprobat (Vineri, 17 iulie 2015, 13:18)

    JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui andrei

    Programul PNL de guvernare era centrat in jurul TVA de 19%, amendamentul din codul fiscal a fost introdus de PNL. Devine din ce in ce mai greu sa-l aperi pe Iohannis, cum vine asta: programul este bun doar daca suntem noi la guvernare, altfel este prost. Nu prea merge !
    • +10 (18 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 iulie 2015, 14:17)

     [anonim] i-a raspuns lui JohnnyBoy

    • +12 (24 voturi)    
     nu despre asta este vb (Vineri, 17 iulie 2015, 15:46)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui JohnnyBoy

     in iunie pnl a votat 85 din 86 pentru acest cod fiscal. acum brusc i-a lovit amnezia si nu mai sunt de acord cu el...
     nici neamtul n-a zis nimic atunci.
     mi-e doar ca este un teatru ieftin uselist care are menirea sa ne tina ocupati.
     dupa ce in unanimitate si-au marit salarii si pensii brusc au gasit scandalul cu care ne tin ocupati.
     iohanis ar trebui sa renunte la cresterea salariala de peste 250% si la renovarea vilei przidentiale sa arate ca-l preocupa cheltuielile inutile ale statului si apoi sa se dea zmeu in fata pisicului de ponta.
    • +5 (17 voturi)    
     e relativ (Vineri, 17 iulie 2015, 16:23)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui JohnnyBoy

     PNL a propus TVA 19%, asa e. Probabil (nu stiu sigur) or fi propus si metodele de marire a colectarii. Cert este ca PSD nu explica cum vor reusi sa acopere scaderea asta. In 2008 asta a facut si Tariceanu, a crescut salarii , da facut o gramada de cadouri doar pt ca urmau alegerile. S-a vazut dupa alegeri ca erau cadouri false, nesustenabile.
     • +5 (11 voturi)    
      pnl se lauda cu 19% (Vineri, 17 iulie 2015, 19:10)

      Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

      pnl se lauda ca au obtinut cota tva de 19% din ianuarie, vezi paginile de facebook ale andreei paul si alinei gorghiu.
      la 3 saptamani dupa ce l-au cerut si votat spun ca nu e bun?
      sunt ridicoli
      • 0 (0 voturi)    
       parlamentari pnl+PDL (Luni, 20 iulie 2015, 15:05)

       gogu [anonim] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

       acesti parlamentari nu au creier sa gandeasca,ci sa slugareasca,un parvenit,unde sunt liberalii dealtadata nu cei dela 1907?
   • -3 (47 voturi)    
    Ce va place s-o cotiti (Vineri, 17 iulie 2015, 13:26)

    impartialul [anonim] i-a raspuns lui andrei

    Raspunsul final e ca nu e de acord. Deci mai lasati-ne cu aceasta marioneta. Daca facea PSD-ul asa ceva, ce era aici...

    De fapt d-asta n-am fost la vot in noiembrie.
    Nu aveam incredere in PSD. Dar cand va vad pe voi, ceilalti, astia de dreapta, voi care le stiti pe toate, cum gasiti scuze cand unii fac bine si cei pe care ii simpatizati dau cu bata-n balta - mi-e efectiv scarba.
    • +7 (39 voturi)    
     ... (Vineri, 17 iulie 2015, 13:33)

     CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui impartialul

     Răspunsul final e întotdeauna da sau nu. Însă importante sunt argumentele, raţionamentul care a condus la decizia finală.

     Mai sus aveţi un pomelnic întreg de argumente ale Administraţiei Prezidenţiale. Puteţi să le contraziceţi?

     PS. Chiar credeţi că Ponta & co. "fac bine" prin codul ăsta fiscal? Nu vedeţi că e pe post de ciocolată ca să convingă nişte copii inocenţi (din nefericire, majoritatea votanţilor sunt la nivelul ăsta) să se urce-n dubiţa fără geamuri pentru o călătorie cu destinaţia necunoscută?
     • -3 (31 voturi)    
      simpaticii pedelistii (Vineri, 17 iulie 2015, 14:06)

      Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

      la inceput tipau ca le-a plagiat ponta codul fiscal si acum spun ca nu se sustine codul fiscal.
      daca il trimiteau ei la parlament era bun, mi-e sila de "altfel de politica"
      • +6 (20 voturi)    
       o informatie (Vineri, 17 iulie 2015, 17:47)

       sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

       pdl si basescu nu mai exista in politica.
       incercati sa iesiti din obsesia cronica ca oricum nimic nu faceti.
       de 3 ani de zile cu psd care are tot bugetul Romaniei in mana ne-au facut praf.
       pdl a fost mic copil la distrugerea tarii fata de psd-ul vostru.
       • -1 (21 voturi)    
        dar gândirea băsistă persistă (Vineri, 17 iulie 2015, 19:02)

        ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        asta nu poți nega.
        • +3 (17 voturi)    
         nu (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 0:26)

         sucaa [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

         obsesia basita exista.
         asta nimeni n-o poate nega :)
       • +6 (8 voturi)    
        esti tare (Vineri, 17 iulie 2015, 19:08)

        Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        aia care au fost in pdl nu mai sunt pdl-isti dar aia care nu au fost in pcr sunt comunisti :)))))))
        • +5 (7 voturi)    
         nu (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 0:27)

         sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

         aca care nu au fost in pcr sunt comunisti, nu pt ca au fost sau nu in comunism ci ca se comporta ca in comunism cand aduceau toata familia in cabient. vezi similitudinile intre ponta si ceausescu la acest capitol :))
         • -2 (4 voturi)    
          tot asa e si cu basismul (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 12:09)

          Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

          doar ca vrei tu sa ne minti
          • +1 (3 voturi)    
           trebuie sa intelegi ceva (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 21:56)

           sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

           toata faza cu basismul a fost bagata cu palnia de televiziunile unor securisti si turnatori.
           daca base era comunist era prieten si cu securistul de vantu si cu turnatorul de felix.
           ati ramas blocati pe sloganele unro televiziuni facute special sa va spele pe creier.
           nu spun ca base a fost usa de biseric, niciun politician nu este, dar astia de v-au invatat ce-i ala basism depasesc orice limita. manipularea este singurul lucru la care se pricep.
           in rest niste infractori de drept comun toti.
           nu eu te mint, te min aia de ai pus botu ca o sa fie bine si este mai rau.
          • +3 (3 voturi)    
           Diversiune (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:35)

           Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

           Mai terminati cy Basescu si basismul. Basescu e doar istorie in acest moment. Ca nu puteti sa utati ca v-a surclast de fiecare data cand v-ati confruntat e una. Ca in viziunea voastra indusa inclusiv de antenele ( minuscula intentionata) lui Felix Racoare 10 ani Basescu e vinovat de tot ce s-a intamplat de la Facerea lumii pana acum si va mai fi vinovqat inca 1000 de ani de acum incolo e alta. Dar folositi diversiunea Basescu pentru a masca prostiile si magariile psd -u;ui. (minuscule intentionate). Asa ca e cazul sa mai aveniti si cu ceva noi, ca sta s-a fumat demult.
       • 0 (12 voturi)    
        dar tu, sucaa, tu cu cine mai esti? (Vineri, 17 iulie 2015, 20:33)

        unu [anonim] i-a raspuns lui sucaa

        Ca te vad tot activ aici, la fel ca pe vremea cand sustineai ineptiile pdl/basescu/boc.

        Poate numele s-au schimbat dar voi tot rahaturile alea le sustineti.

        Pe cine au facut praf cu bugetul? Pe voi, cei din vechiul pdl? Pe base? Ca deh, salariile au crescut, crestere economica este, incasari mai mari sunt, taxe mai mici check, excedent bugetar la fel, investiitile straine isi revin, ce sa mai ... ne-au facut praf!
        • 0 (8 voturi)    
         ce? (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 0:30)

         sucaa [utilizator] i-a raspuns lui unu

         salarile cui au crescut? ale celor ce nu produc nimic? caia noi aia de producem nu avem nimic in plus.
         incasarile mai mari unde? cau a facut anaf 2-3 luni de haos si s-au speriat toti? i-a vezi incasatile de anul trecut cand era tot preaiubitul tau doctor-schiop :)
         excedent bugetar ca au taiat toate investitiile. i-a vezi cat a crescut somajul ? :)
         investiile straine cresc dupa ce au scazut dramatic dupa suspendarea din 2012. la nivelul celor din 2011 n-au ajuns inca. stai linistit.
         habar nu aveti despre ce vorbiti :)
         • 0 (6 voturi)    
          esti total pe langa (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 12:54)

          unu [anonim] i-a raspuns lui sucaa

          O dai inainte ca baietii aia cu "noi postam noi nu gandim"

          Salariul minim pe economie il au multi oameni care PRODUC in tara asta. Salariul mediu pe economie e o medie generala. Ambele au crescut. Si e bine! Depozitele populatiei au crescut de asemenea.

          Incasari mai mari la TVA (desi a fost redusa) precum si la alte impozite si taxe. Ca ANAFul isi face treaba e un lucru bun, care nu se intampla inainte (altfel cresteau de mult). Pentru mine e important ca se intampla acum; daca se intampla anul trecut sau pe vremea lui boc, ma bucuram la fel de mult.

          Somajul nu a crescut, dimpotriva e in continua scadere. Verifica te rog statisticile ANOFM si INSSE inainte de a vorbi prostii. in mai a fost sub 5%

          Cu investitiile e clar ca au scazut scriptic. Proiectele se fac acum cu fonduri europene care necesita o contributie mai mica din partea statului. Inainte, se faceau cu banii statului pentru ca era mai simplu de fraudat. Vezi cazul Nelu Iordache pe care l-au prins imediat DLAF cand a incercat fraudare pe fonduri UE. Sa nu mai vorbim de rata de absorbtie. Nu ti-e jena cand te uiti la ea pentru perioada 2007 - 2012?

          ISD cresc. Asta e important oricat ai da-o cotita. Inseamna increderea investitorilor straini in economia romaneasca. ISD au cazut in 2009 nu in 2012. Vezi aici o statistica a BT: https://www.bancatransilvania.ro/blog/analize-bt/cresc-investitiile-straine-directe-si-scade-datoria-externa/

          Asta asa, ca sa vedem, cine despre ce are habar.
          • +2 (2 voturi)    
           Hai las-o jos ca macane (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:44)

           Un roman aanonim [anonim] i-a raspuns lui unu

           Pe mine ma doare in cot de staistici. Cu un numar suficient de mare de date staistice poti demonstra orice. Cred ca ai fost activist pcr inainte ca prea le sucesti sa cada doar cum vrei tu. Iti repet, eu ca persoana nu simt nici o imbunatatire.
          • +1 (1 vot)    
           Rata şomajului a crescut în luna mai (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:45)

           ty [utilizator] i-a raspuns lui unu

           Rata şomajului a fost în luna mai de 7,1%, mai mare cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna precedentă şi cu 0,3 puncte faţă de nivelul înregistrat în mai 2014, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).
           "Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna mai din anul curent este de 646 mii persoane, în creştere atât faţă de luna precedentă (628 mii persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (630 mii persoane).
           http://www.antena3.ro/romania/rata-somajului-a-crescut-in-luna-mai-298967.html
          • +1 (1 vot)    
           pai chiar ca n-ai habar (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 23:47)

           sucaa [utilizator] i-a raspuns lui unu

           rata somajului este de 6.9% in aprilie anul asta
           http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20207250-aprilie-2015-rata-somajului-fost-6-9-aprilie-statistica-numarat-5000-someri-mai-multi-decat-martie.htm
           unde ai vazut tu sub 5% nu stiu.
           datoria externa a scazut per total, nu datoria guvernului.
           Uita-te la BNR sa vezi ca a crescut doar anul acesta datoria pe termen scurt contractata de guvern cu 1 miliard.
           absortie de fonduri la ponta? ma faci sa rad :)))
           investitii? an de an a taiat investitii.
           si pe vremea lui boc a crescut incasarea din tva dar avea altii grija sa nu-ti arate. boc n-avea televiziuni de stat sa-i arate cifrele. televiziunile care erau se ocupau cu filmatului curului lui boc la sala.
           voi nu ganditi decat ce va spun latrinele.
           cifrele erau mai buna cand a plecat boc decat acum daca vorbim in procente.
           dupa ce psd si tariceanu a pus romania pe butuci in 2008 era normal sa plateasca cineva datoriile.
           asa o sa se intample si cand o sa plece ponta si ne trezim iar in criza.
           cati km de autostrada a facut ponta in comparatie cu boc?
           cat era bugetul de investitii pe vremea lui boc fata de cat este acum?
           aia cu somajul ca a scazut m-a dat pe spate. bre, e mai mare decat era in perioada de criza :)))
          • +1 (1 vot)    
           si apropo (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 23:49)

           sucaa [utilizator] i-a raspuns lui unu

           ce a crescut cel mai mult cu ponta este numarul de taxe si apoi scoase :))
           un habarnist de premier avem.
           ati tipat toti cu forfetarul lui boc (care a fost introdus de un ministru psd cand era in guvernul boc) acum apare iar.
           pfa-urile au primit si ele portia de taxe marite.
           si pot s-o tin pana dimineata pe aberatiile si minciunile lui ponta.
           eu zic sa nu te bagi unde nu te pricepi. eu nu vb din ce spun specialistii lui felix turnatorul.
        • +1 (1 vot)    
         Care salarii au crescut? (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:41)

         Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui unu

         E drept ca eu am un salariu mai mare cedat al unui necalificat, dar nu mi-a crescut deloc. Si nici impozitul pr bonurile de nasa nu s-a e;liminat. Asa ca din toate masurile expuse de tine nu simt nimic. In plus conform noului codimi vacreste si impozitul pe moftul numit proprietate. Asa ca te intreb unde e dreptatea pana la capat? In pensiil;e marite ale parlamentarilor si politrucilor? Si daca prin sacrificiile celor care au muncit si au platit cinstit impozite si TVA e crestere economica acum trebuie sa ne batem joc de ele prin masuri populiste electorale?
    • +12 (16 voturi)    
     Ganduri (Vineri, 17 iulie 2015, 14:15)

     Marx [anonim] i-a raspuns lui impartialul

     Sti ce scarba ma cuprinde si pe mine cand vad ca din banii mei , cei pe care-i platesc impozit la stat , gasca de politruci si bugetari cu drept de port pix , traieste boiereste ? Ma apuca o dorinta nestavilita sa fiu un bun contribuabil de n-ai vazut ! Atunci cand voi vedea ca banii publici nu sunt furati , atunci voi deveni un model de fiscalitate .
   • +3 (5 voturi)    
    faci exact pe dos! (Vineri, 17 iulie 2015, 16:34)

    Paul_ [anonim] i-a raspuns lui andrei

    Scazi impozitele si daca vezi ca se nu colecteaza suficient reduci cheltuielile statului.

    Prin mainile finistrului finantelor trece 30% din PIB-ul tarii. De ce un ar putea trece 20%? In timpul lui Octavian Augustus impozitul datorat Romei era o zi de munca pe an!
   • +2 (6 voturi)    
    rationament economic de cocirlatii din deal (Vineri, 17 iulie 2015, 20:55)

    anaerobik [anonim] i-a raspuns lui andrei

    Sa fim seriosi, Iohannis Klaus Werner s-a sulfarit de cind i-au intrat in pori sporii lui Basescu... Cind poporul va intelege "de buna voie" sa subscrie penelelui nou in intentia de a-l da la o parte pe Ponta, atunci si voda va promulga Codul fiscal, chiar cu un deficit mai mare...
    Parca nu ne-am invatat in 25 de ani ca hirtia suporta orice, conteaza al cui e pixul...
  • +10 (30 voturi)    
   Felicitari (Vineri, 17 iulie 2015, 12:58)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui rodin

   Ma bucur sincer sa vad ca exista o doza minima de responsabilitate. Poate intr-adevar proiectul de Cod fiscal contine o serie de masuri menite sa creasca nivelul de trai al poporului si poate ca ar trebui sa se regaseasca in continuare in viitoare propunere.

   Dar dupa cum s-a tot atras atentia pana acum, nu exista niciun fel de studiu de impact cu privire la masurile ce se vizau a fi implementante.

   Pe de o parte se propun tot felul de scaderi de taxe, iar pe de alta parte se legifereaza cresteri de salarii, pensii, alocatii si tot felul de indemnizatii. Dar intrebare e, de unde bani? Ca investitii nu se fac, sau ma scuzati, se fac precum cele de la Aciliu unde viaductul sta sa cada in orice moment. (http://www.contributors.ro/analize/tragedia-aciliu-pericol-iminent/)
  • -1 (9 voturi)    
   Campanie...... (Vineri, 17 iulie 2015, 18:48)

   ionisus [utilizator] i-a raspuns lui rodin

   Asta era valabil in campanie, d-le Rodin, dar acum trebuie sa dam piept cu realitatea.
   In campanie, cu siguranta,dl. Iohannis nu primise, inca, lista cu ce are de facut ca presedinte al '' Coloniei Romania'', dar acum, dupa ce omul a inteles de ce e la Cotroceni, cum ar putea sa-i supere pe marii licurici, fiind de acord cu masurile ''populiste'' propuse de guvern?!
   Cu ceva timp in urma, acelasi Iohannis a semnat un act prin care Romania renunta la o datorie istorica a Germaniei de 90 miliarde de euro! Asta, sigur nu figura printre masurile din programul de campanie, dar e, cu siguranta, un ''lucru bine facut'', nu-i asa? Si, cu siguranta, datorita bunului simt ce-l caracterizeaza, dl. Presedinte Iohannis, nu ne-a informat despre aceasta nesemnificativa chestiune, ca sa nu fim stresati noi, pentru niste nimicuri care pot fi rezolvate de presedinte de unul singur. Ca, la PIB-ul Romaniei, ce sens avea sa ne certam cu Germania pentru niste maruntis?!
   • 0 (4 voturi)    
    Alo tovarasu'! (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:47)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui ionisus

    Gata, lozinca cu agentrurile a cazut in desuetudine. Daca suntem colonia cuiva suntem colonia suntem colonia jigodiilor de asa zisi politicieni fedesenari.
  • +3 (5 voturi)    
   "Albanezul"va fi declarat "grec"inainte de pusca (Vineri, 17 iulie 2015, 19:25)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui rodin

   Ceea ce surprinde la acest CF este amploarea modificarilor introduse in defavoarea contribuabilului, modificari ce afecteaza, daca mai era nevoie, in mod substantial drepturile contribuabilului in cadrul procedurii fiscale, precum si incercarea autoritatii fiscale de a deveni o autoritate de control la nivel national al miscarilor de fonduri intre contribuabili.
   Se mai diferentiaza si prin incercarea de „fiscalizare” excesiva a unor tipuri de creante nefiscale, ce nu ar fi trebuit sa faca obiectul unei astfel de proceduri, ajungandu-se pana in punctul in care creante rezultand din raporturi juridice civile sa fie suspuse acestui cod.?!
   Viata companiilor ar fi mai usoara daca nu s-ar adopta o serie de modificari propuse prin noul proiect, respectiv:
   *penalitatea de nedeclarare;
   *extinderea termenului de solutionare a cererilor contribuabilului;
   *extinderea artificiala a cazurilor in care se poate declara inactivitate contribuabililor;
   *obligatiile extinse de raportare pentru banci si alte categorii de contribuabili (avocati, notari, auditori, etc.);
   *„fiscalizarea” creantelor bugetare nefiscale;
   imposibilitatea de recuperare a creantelor platite in plus (pentru cele cu retinere la sursa) daca platitorul a intrat in insolventa.
   • 0 (0 voturi)    
    Felicitari ! Ca intotdeuna (Duminică, 19 iulie 2015, 18:48)

    Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

    documentat si la obiect. Noua lozinca a ANAF-ului (pe care o aud zilnic la orice post de televiziune) ar trebui rescrisa un pic. "Romania functioneaza cu TAXE LETALE"
  • 0 (0 voturi)    
   Ar trebui (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 23:30)

   gigifisiune [utilizator] i-a raspuns lui rodin

   sa mareasca salariile medicilor si ale profesorilor in loc sa scada TVA-ul, ca in curand n-o sa mai gasim medici nici in Bucuresti. Vai de capul celor care locuiesc prin alte parti.

   Plus ca e clar ca cineva ne vrea o tara de cretini.
 • -20 (60 voturi)    
  Un presedinte pentru hoti (Vineri, 17 iulie 2015, 12:42)

  Alin [anonim]

  De ce sa se reduca taxele sa o ducem si noi mai bine , las ca trebuie sa aiba ce fura ei .
  O sa vedem ca ar fi fost bani ptr acoperirea reducerilor de taxe peste ani cand DNA o sa - i aresteze pe nemernici .
  Pe tv sau in presa apar numai inbuibati care ne spun ca ar fi rau sa se reduca taxele si ar fi bine sa se mareasca investitiile , MAI SATURATI-VA SI FURATI MAI PUTIN BAIIIIIIIIII
  • +20 (42 voturi)    
   Ca sa nu ajugem in situatia Greciei (Vineri, 17 iulie 2015, 12:53)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Alin

   Daca un iresponsabil vrea sa faca pomeni pentru a fi reales asta nu inseamna ca toti trebuie sa cada in capacana. Masurile trebuie sa poata fi sustinute economi !
   • -1 (15 voturi)    
    tot ati dat-o cu Grecia (Vineri, 17 iulie 2015, 20:38)

    unu [anonim] i-a raspuns lui Bogdan_100

    De 4 ani incoace, de cand or venit astialalti la putere. Ca vai ce apocalipsa ne asteapta. Cum ne duc ei la sapa de lemn.

    Si uite ca rezultatele economice arata cu totul altceva. La fel va fi si in cazul codului fiscal. Dar cum zicea unu mai sus. Daca nu e de la PNL nu e bun. Mai intai sa ajunga ei la putere sa ne dea EI voie sa scadem taxele. Ca daca e de la EI, e bine.

    Tot o indrugati cu sustinerea dar habar nu aveti despre ce vorbiti. Intrebare simpla: cum evaluezi tu, simplu, daca masura este sustenabila? Ca vad ca esti convins ca nu e! Deci?
    • +2 (4 voturi)    
     Exceptionalele masurile economice luate de ponta: (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:59)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui unu

     taxa pe stalp si cresterea accizei pe benzina. De ce dracu le scoate daca au dus la asa o crestere economica?
     Stii care e singurul lucru bun facut de ponta de cand e prim ministru? Ca nu a stricat inca prea mult echilibrul economic obtinut cu sacrificii prin masurille luate de Boc si Basescucu. Vad ca ponta se tot straduie cu pomenile lui electorale pana ne aduce in situatia in care ne-a adus Tariceanu in 2008
  • +6 (30 voturi)    
   Baiete! (Vineri, 17 iulie 2015, 13:23)

   TRAHANACHE [anonim] i-a raspuns lui Alin

   Vezi ca la Matache in piatza se vand capete. Du-te si cumpara-ti si tu un cap. Poate ai noroc si ti-il da cu creier cu tot...
  • +1 (3 voturi)    
   Vei vedea cum e cu scaderile. (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:51)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Alin

   Fedesenarii iti dau cu doua degete si iti iau cu doua maini. Vei vedea cum e cu scaderile cand iti vor creste impozitul pe proprietate dacai asa ceva. Asa ca numai inghiti pe nemestecate toata propaganda demagogoca populista afedesenarilor care acum sunt in camoanie si ar promite orice pentru un vot..
 • +10 (42 voturi)    
  codul fiscal (Vineri, 17 iulie 2015, 12:44)

  SERBAN FILIP [anonim]

  Pina la aceasta data nu este publica varianta codului fiscal trecuta de parlament.In presa au aparut diverse comentarii.Pentru a te pronunta in cunostinta de cauza trebuie sa cunosti varianta trecuta de parlament.Daca detineti varianta codului fiscal care a fost trimisa spre promulgare va rugam sa o publicati.
  Cu stima
  Filip Serban
  Expert contabil
  • +11 (11 voturi)    
   ba este (Vineri, 17 iulie 2015, 12:51)

   gigi duru [anonim] i-a raspuns lui SERBAN FILIP

   este totul public, inclusiv ce s-a discutat si nu s-a adoptat: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=14902
  • +7 (7 voturi)    
   Nu va mai aruncati (Vineri, 17 iulie 2015, 12:52)

   RaduMischie [utilizator] i-a raspuns lui SERBAN FILIP

   Ia vedeti aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14902
  • +8 (24 voturi)    
   ... daca .... (Vineri, 17 iulie 2015, 12:56)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui SERBAN FILIP

   Daca V. Ponta a avut reactia pe care a avut-o inseamna ca Iohannis a facut bine.
 • +4 (8 voturi)    
  si ce o sa zica.. (Vineri, 17 iulie 2015, 12:47)

  rochiri [utilizator]

  Moise Guran...!
 • +7 (25 voturi)    
  oare Guvernatorul Isarescu va spune ceva DIRECT?! (Vineri, 17 iulie 2015, 12:50)

  lili [anonim]

  Pana cum Dl Isarescu a vorbit despre eventualele efecte periculoase ale noului Cod Fiscal, dar fara a pronunta macar cele 2 cuvinte: Cod Fiscal, lasandu-l pe Ponta sa spuna ca chiar si guvernatorul NU s-a pronuntat impotriva noului Cod ci a fost "moderat" !!!
  Ori, Presedintele Johanniis s-a consultat cu Guvernatorul Isarescu, sper ca macar ACUM dl Isarescu sa-si expuna public pozitia fata de noul Cod Fiscal?!
  Oare o va face?!
  Tare mi-e ca nu, tare mi-e ca va continua sa vorbeasca pasareasca lui, fara nici o exprimare concreta si directa!
  Sper doar sa nu ne intoarcem la anul 2010 cand dupa masurile lui Tariceanu din anii 2006-2007 si lipsa masurilor lui Boc in anul electoral prezidential 2009 am ajuns la austeritatea draconica a lui T Basescu, unica in UE, din 2010!!
  Recitalul penalului Ponta incepe, de-acum televiziunile de casa il vor avea invitat 24 de ore din 24, atacandu-l zi si noapte pe Johannis!
 • +11 (23 voturi)    
  cod fiscal (Vineri, 17 iulie 2015, 12:51)

  Luna [anonim]

  Sigur ca toata lumea l-a vrut si-l vrea, dar nu in orice conditii si nu in asa fel, incit intr-un an dupa aplicare sa nu fie sustenabil, sa trebuiasca din nou modificat. Trebuie sa aiba sorti de functionare pentru cel Putin 10 ani, pentru ca oamenii de afaceri sa se poata baza pe calculele, care rezulta din aplicarea sa. Ponta face si desface dupa bunul plac si fara probleme de la o zi la alta, eu ma bucur ca presedintele este vigilent si precaut.
  • -2 (20 voturi)    
   presedintele vigilent si precaut? (Vineri, 17 iulie 2015, 13:58)

   Crina [anonim] i-a raspuns lui Luna

   mi-e teama ca nu prea.Sa nu uitam ca acest cod fiscal a fost proiectul pe baza caruia si-a construit candidatura. Atunci era bun , acum nu mai este? Sau atunci era bun pentru ca avea nevoie de voturi? Presupun totusi ca nu si-a bazat candidatura pe masuri mincinoase sau nesustenabile, presupun ca au fost facute calcule si au facut si ei un studiu de impact asupra masurilor inainte de a le introduce in proiectul presedintelui.Va mai reamintesc ca PNL-ul a tipat ca din gura de sarpe ca este proiectul lor si ca PSD il fura, acum hopa nu mai este bun? Pai ne-au mintit cu promisiuni nesustenabile?Si treaba asta a PNL-ului ca este un cod bun dar daca il aplica ei ptr ca PSD nu este in stare "miroase rau".Pe mine personal nu ma intereseaza cine adopta codurile , ma intereseaza doar continutul acestora iar continutul spunea bine. Nu pot spune decat ca sunt inconsecventi in decizii si declaratii iar pentru batalia lor politica noi suntem singurii care avem de suferit.
   • +6 (10 voturi)    
    pai... (Vineri, 17 iulie 2015, 15:45)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui Crina

    una era cu o guvernare liberala si alta cu una socialista!!

    daca avea un guvern liberal in spate, putea sustine masura asta printr-un intreg set de masuri. asa PSD-ul vine doar cu schimbarea TVA-ului, la pachet cu schimbari necesare codului fiscal, dar care NU acopera si masuri care sa compenseze eventuale incasari mai mici!!! pai ce ne facem daca se continua cu deficitul bugetar imens? ne permitem sa ne imprumutam in continuare pentru proiecte scoase pe branci?
    • +2 (6 voturi)    
     pai mai Omule (Vineri, 17 iulie 2015, 17:08)

     JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui g01an

     De ce nu tipa PNL-ul sau Iohannis: bai fratilor: codul fiscal e bun, ca pana la urma si noi l-am votat, dar nu putem sa il sustinem decat la pachet cu urmatoarele masuri:si aici urmeaza lista de masuri, amendamente, legi, etc. Adica doar ei au si solutiile la acoperirea deficitului (care oricum este discutabil), dar nu vor sa le spuna decat daca ajung la guvernare ? Cum vine asta ? Chiar daca ar fi asa (ca eu sincer nu prea vad mari valori in liniile PNL-ului sau PDL-uli) , nu ti se pare ca sacrifica bunastarea oamenilor doar pentru a nu pierde capital electoral/ sau sa castige ceilalti ? Au avut atat timp pentru dezbteri, de ce au tacut chitic ? Dupa cum am mai spus, l-am votat pe KJ, in principal pentru programul liberal, insa acum sunt aproape sigur ca nu a promulgat modificarile CF doar din considerente pur politice.
     • 0 (0 voturi)    
      PNL s-a inteles politic cu PSD (Luni, 20 iulie 2015, 17:20)

      g01an [anonim] i-a raspuns lui JohnnyBoy

      dar asta nu inseamna ca presedintele trebuie sa accepte trocuri ordinare si politicianiste din partea oricarui partid cand este vorba de interesul cetateanului la mijloc. el a zis discret ce avea de zis, fara sa faca din asta o lupta politica si ei au ales sa pretinda ca nu au auzit. si acum a respins semnarea temporar, pentru ca nu o poate face inca o data. dar asta ar trebui sa atraga atentia societatii civile care sa preia problema in fraie. duce exact genul de politica pe care a promis-o, fara scandaluri, dar incercand in continuare o reforma a modului cum se face treaba...

      de ce plm nu urlam la Ponta arlechinul mincinos si penal din fruntea guvernului???
   • +1 (9 voturi)    
    nu pentru codul fiscal a fost ales Johannis (Vineri, 17 iulie 2015, 16:50)

    luna [anonim] i-a raspuns lui Crina

    A fost ales pentru ca este un om serios, cu tinuta, onest si integru. Reprezinta Romania cu demnitate si nu se baga in mocirla lui Ponta, care este o rusine pentru Romania. Johannis nu a respins codul fiscal, ci l-a trimis spre reexaminare, ceea ce este foarte bine. Isarescu, FMI, CE, specialisti de valoare critica acest cod. Johannis a procedat consecvent, trimitindu-l pentru a fi modificat si intregit cu prevederi sustenabile.
    Ati vazut in ce maniera il ataca Ponta? Considerati ca limbajul folosit de acesta este demn de un prim ministru? Oribil, sub orice critica. Nu am mai auzit in lumea civilizata un asemenea mod de exprimare (ca la satra). Pacat.
    • +4 (8 voturi)    
     Johhanis a fost votat... (Vineri, 17 iulie 2015, 18:49)

     DanDare [utilizator] i-a raspuns lui luna

     ...doar ca solutie impotriva preluarii totale a puterii de catre USL !
     El a fost doar RAUL CEL MAI MIC !!!

     Dar se pare ca nu stie sa-si mareasca avantajul, ba dimpotriva...
 • +9 (33 voturi)    
  Foarte Bine (Vineri, 17 iulie 2015, 12:53)

  tibiro [utilizator]

  Foarte bine face prin nepromulgare. Victor Ponta se grabeste sa treaca CF-ul in ideea ca va castiga capital electoral si scapa de debarcare, nu il intereseaza ce impact are pe termen mediu/lung, conteaza problema de moment. Plus, noul CF este drastic pentru PFA-uri, micro-intreprinderi:
  - PFA-urile si salariati vor plati CAS-ul (chiar daca ca si salariat mai platesc odata) la toata suma, din start 10.5% in plus
  - pentru micro se re-introduce forfetarul
  - orice venit va fi supus si cas si cass (inclusiv la dobanzi)
  - cresc impozitele pentru locuinte foarte mult daca acolo isi are sediul si un PFA spre ex

  Si alte masuri care nu fac decat sa descurajeze munca pe cont propriu, in ideea ca toti ar trebui sa fie salariati usor de controlat si strans cu usa.
  • +4 (12 voturi)    
   Va felicit (Vineri, 17 iulie 2015, 15:34)

   Adrian Dragomir [anonim] i-a raspuns lui tibiro

   ...ca ati vazut adevarata natura a acestui cod fiscal....toate legile date de Tonta au fost in beneficiul marilor companii in preponderent straine care sifoneaza afara tot profitul neimpozitat.
   Inca o data felicitari!
  • 0 (0 voturi)    
   Pacat ca nu pot (Duminică, 19 iulie 2015, 19:03)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui tibiro

   sa dau decit un vot pozitiv. O sinteza perfecta a problemelor noului cod si a implicatiilor viitoare.
 • +13 (29 voturi)    
  Ha (Vineri, 17 iulie 2015, 12:54)

  RaduMischie [utilizator]

  Acum poate va intelege Iohannis capcana care i s-a intins cu majorarea salariilor demnitarilor.
  Asa cum spune si rodin mai sus, PSD va putea face scandal ca presedintelui ii convine sa aiba salariu marit, dar nu e de acord sa scada taxele pentru populatie
  Ce sa-i fac, trebuia sa nu se bucure la majorarea salariilor...
  • 0 (0 voturi)    
   Din pacate ai dreptate. (Duminică, 19 iulie 2015, 19:06)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui RaduMischie

   Asta inseamna sa intri in politica la inalt nivel nepregatit. Si iar trebuie sa-i dam dreptate lui Basescu care a atras atentia asupra acestui lucru.
 • +5 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 iulie 2015, 13:04)

  [anonim]

  • -3 (15 voturi)    
   Asta-i bună (Vineri, 17 iulie 2015, 14:40)

   ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui

   Cum să se priceapă Johanis la economie?
   El să pricepe la politică și la vânzarea de copii. Îmi pare rău că l-am votat.Sper ca în cele din urmă, Isărescu să fie obligat să se pensioneze.
   • +1 (7 voturi)    
    pardon (Vineri, 17 iulie 2015, 15:36)

    phonta [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

    se pricepe mickey mouse mai bine, el le stie pe toate. iar dumneata l-ai votat pe pinochio...tin minte comentariile dumitale pro-phonta
    • 0 (4 voturi)    
     L-am votat pe Iohanis (Vineri, 17 iulie 2015, 19:12)

     ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui phonta

     ca să nu fie puterea în aceeași mână. Eu n-am comentarii pro Ponta , pro Băsescu , pro Guvern sau pro Iohanis. Fiecare a făcut (inclusiv guvernul) lucruri bune sau mai puțin bune despre care am scris. Asta pentru că nu sunt înregimentat politic. Asta se poate verifica din ceea ce am scris. Spre deosebire de mulți din acest forum care 'trag' numai într-o parte sau în cealaltă. Sunt probabil plătiți, au funcții de partid, sau au fost numiți în funcții importante în timpul unei anumite guvernări.
   • 0 (8 voturi)    
    Se pricepe infractorul ponta (Vineri, 17 iulie 2015, 16:04)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

    dar numai la partea cu furat bani nu si la cea cu taxe. Cat despre todorovici a tras pe nas in exces in club azi noapte. El viseaza bacsis, restaurante, cluburi e din alt film.
 • -2 (22 voturi)    
  mare dezamagire ! (Vineri, 17 iulie 2015, 13:08)

  JohnnyBoy [utilizator]

  Pai domule presedinte, nu acesta era programul sustinut si de dumneavoastra in campania pentru prezidentiale ? Cum puteti sa va schmbati opinia la 180 de grade doar pentru ca masurile nu au fost propuse de Alinuta ? Sau ati mintit in campanie cand ati spus ca sustineti scaderea taxelor ? Sunt doar intrebari retorice, nu ma astept la nici un raspuns. Foarte mare dezamagire !
  • +8 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 iulie 2015, 13:48)

   [anonim] i-a raspuns lui JohnnyBoy

   • +2 (2 voturi)    
    NU, chiar nu a fost (Vineri, 17 iulie 2015, 18:54)

    JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui

    Progarmul lui Iohannis a fost reducerea poverii fiscale, ori ai amenzie, ori esti rau intentionat. Asa a cartigat alegerile, adu-ti aminte de campanie unde singurul mesaj a fost: PSD va creste taxele, noi le vom reduce. Asta este adevarul, indiferent ca il accepti sau nu. In rest, ce indrugi acolo este universal valabil pentru toate guvernele (Boc a crescut TVA de la o zi la alta), aici vorbim strict de masurile din noul cod fiscal.
 • +9 (19 voturi)    
  Reducerea TVA-ul e cu bătaie. (Vineri, 17 iulie 2015, 13:09)

  Con_stan_tin [utilizator]

  PSD știe că pierde alegerile în 2016 iar cei de dreapta, dacă nu se vor descurcă să guverneze cu taxele scăzute, vor trebui să le mărească din nou.
  • 0 (4 voturi)    
   Intrebari . (Vineri, 17 iulie 2015, 14:21)

   Marx [anonim] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   Adica , sa asteptam inca ceva ani , sa scada impozitele cei care vor veni la putere in mod ipotetic . Ca si cum viata ar fii infinita . Mai baieti ! Bagati-va mintile-n cap ! Votantul voteaza cu cel care-i dau ceva repede . Indiferent ca-i de stanga sau dreapta . Bugetarii vor vota cu ai lor si ceilalti cu ai lor . Cum numarul bugetarilor este mai mic , teoretic , ar trebui ca majoritatea sa-si impuna vointa . Adica , numar limitat la bugetari si salarii in concordanta cu economia reala .Asta , apropo de codul fiscal disputat .
 • -7 (25 voturi)    
  cica 'sa ramana istorie.' (Vineri, 17 iulie 2015, 13:10)

  stoian [anonim]

  Pai masurile de austeritate din 2010 raman foarte actuale pentru ca Herr KWJ nu e de acord sa fie eliminate, nu e de acord cu scaderea TVA. E bine sa ramanem noi cu cel mai mare TVA dintre tarile europene ale mai sarace, ba aproape dintre toate.Sa platim noi TVA ca sa aiba Klaus de unde sa-si ia Mertzan de lux, avion personal, vila renovata pe milioane, salariu baban, plimbari cu nevasta samd...
  • -4 (10 voturi)    
   Aici ai foarte multă dreptate. (Vineri, 17 iulie 2015, 14:46)

   ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui stoian

   Devine un mic MRU, pe care îl promovează și-și împărtășesc împreună gusturile comune. Îi dau dreptate lui Băse.
  • +2 (8 voturi)    
   Saracia nu e din cota de TVA (Vineri, 17 iulie 2015, 16:07)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui stoian

   Ca sa iesim din saracie trebuie investitii tocmai ponta le-a taiat si tocmai vrea sa distruga tara taind surse de investitii. Reducerea TVA este nesustenabila si in timp foarte scurt ajungem in situatia greciei numai ca nefiind in zona EUR nu ne ajuta nimeni. Cocalari ca tine se vor bucura 6 luni si or sa traga 6 ani aceste scaderi ce nu sunt decat mita electorala.
 • +3 (15 voturi)    
  totul pentru politicieni, nimic pentru economie (Vineri, 17 iulie 2015, 13:11)

  rodin [anonim]

  In plus, Codul Fiscal prevede renuntarea la acciza de 7 eurocenti si eliminarea taxei pe stilp. Reducerea taxarii este un element de competitivitate al Romaniei necesar pentru aderarea la euro, daca e sa ne luam dupa ce vrea Presedintele. Presedintele nu a spus nimic cind au marit pensiile speciale, salariul minim si alte cresteri care nu genereaza crestere si dezvoltare. In plus, il vad pe dl Marinescu preocupat de riscurile viitoare asupra Romaniei. Dar cind i-a scris programul economic al Presedintelui in campanie nu stia ca reducerea TVA pe care o clama risca bugetul viitor? Mi se pare ca abordarea Presedintiei este sa fie venituri mai mari pentru clasa politica dar nu pentru operatorii economici, pentru cetateni in ultmul rind. De ce nu se bate Presdintia pentru reducerea taxarii si crestera investitiilor daca doreste dezvoltare economica? In plus, daca ai spatiu bugetar cum este cazul acum de ce nu se poate reveni la corectarea masurii de cresterea TVA in 2012?
 • +6 (26 voturi)    
  O anchetă pentru modificările ilegale făcute. (Vineri, 17 iulie 2015, 13:18)

  vali47 [utilizator]

  După votarea în Parlament a Codului Fiscal Ponta și mafioții lui au modificat unele articole,încât codul fiscal trimis la promulgare nu avea sens.Ponta trebuie anchetat pentru modificarea unei legi în mod abuziv,anarhist.
  • +2 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 iulie 2015, 14:20)

   [anonim] i-a raspuns lui vali47

  • +2 (6 voturi)    
   De unde știi dumneata asta? (Vineri, 17 iulie 2015, 14:49)

   ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   Dă-ne și nouă câteva exemple "ascunse" de Ponta.
 • -2 (30 voturi)    
  O decizie pur politica si falsa (Vineri, 17 iulie 2015, 13:22)

  Todo [anonim]

  Eu l-am votat pe KI, dar ce face e stramb

  Orice presedinte liberal ar trebui sa sustina o reducere a fiscalitatii. Argumentele lui sunt doar niste generalitati si extrapolari vagi.

  Deficite de 1% sunt extrem de mici si nesanatoase pentru o tara in curs de dezvoltare care are mult de recuperat. Pacat ! sunt dezamagit de presedinte , o masura pur politicianista.
  • -1 (15 voturi)    
   MTO (Vineri, 17 iulie 2015, 13:58)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Todo

   Mizeria de MTO cu 1% deficit bugetar a fost semnata (ca si reducerea fondurilor europene pentru Romania) de tradatorul Basescu pentru ca asa au vrut Merkel/ PPE. Cei 3% din tratatul de aderare si criteriile de convergenta la Euro erau deja destul de restrictive pentru o tara care vrea sa reduca decalajele fata de media europeana. Germania vrea sa impuna propriile termene dar in loc sa o facacu tari dezvoltate precum Franta, Italia. Irlanda ii strange cu usa pe amaratii de greci si pe noi. Multumim tradatorului Basescu!
  • +5 (15 voturi)    
   stiti cumva ce EFECTE vor avea schimbarile (Vineri, 17 iulie 2015, 14:52)

   lili [anonim] i-a raspuns lui Todo

   din noul Cod Fiscal?!
   Eu nu cred in evaluarile lui Ponta si ale Ministrilor lui!
   Tare mi-e ca nici ei nu au habar de EFECTELE scaderii taxelor si relaxarii fiscale prevazute in noul CF?!
   Ati vazut vreo cifra avansata, vreun studiu de impact, vreun pachet de masuri cu propuneri care sa compenseze aceste scaderi uriase si facute dintr-o data?!
   Toate cifrele arata ca investitile publice au scazut dramatic in ultimii ani(de ex. in 2014 au atins MINIMUL ultimilor 9 ani ca procent din PIB!!), ani in care Ponta se lauda cu bani in plus, BANI care nu sunt din cresterea importanta a veniturilor ci din scaderea cheltuielilor cu investitile publice, NU s-au construit sosele, autostrazi(JALE!!), diguri, poduri si podete dupa inundatiile anilor precedenti, NU s-au construit sau modernizat spitale(multe stau sa cada si sunt jalnice!!), la scoli e la fel(!!), la tara multe localitati arata ca-n vremea lui Ceausescu(mai ales in judetele sarace, am vazut la PRO TV ceva infiorator privind saracia din jud Vaslui!!), sub 50% din populatia Romaniei are acces la canalizare(!!):
   "Datele Institutului Național de Statistică relevă că mai puțin de jumătate din populația României era conectată, în 2014, sistemele de canalizare. Rețeaua totală din România se situa la 28.659 de kilometri, în creștere cu aproape 2.100 km față de anul anterior.
   9.391.503 locuitori aveau locuințele conectate la sistemele de canalizare, la finele anului trecut, aceștia reprezentând 47,1% din populația României.În privința epurării apelor uzate, populația cu locuințele conectate la sistemele de canalizare prevăzute cu stații de epurare a fost de 8.998.262 persoane, adică 45,1% din populația României."
   http://www.livearad.ro/mai-putin-de-jumatate-din-populatia-romaniei-avea-acces-la-canalizare-in-2014/
   http://www.revista22.ro/consiliul-fiscal-scaderea-tva-printr-o-reducere-a-investitiilor-publice-va-afecta-pe-termen-lung-potentialul-de-crestere-economica-55835.html
   Dupa Ponta, "duduie" economia, va amintiti, nu?!
   • 0 (6 voturi)    
    E o mare gafa (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 10:43)

    JohnR [utilizator] i-a raspuns lui lili

    Decizia maririi TVA s-a luat sper eu temporar pe situatie de criza puternica. Insa sa-mi spui ca Romania trebuie sa aibe una dintre cele mai mari cote de TVA din Europa pe perioada nedeterminata e o prostie. Troica a cerut in ceasul al 13-lea Greciei o cota TVA de 23% - mai mica decat cea a Romaniei. 24% e prea mult pentru romanul de rand pe perioada lunga. Nu suntem in situatia Greciei: avem excedent bugetar de 6 miliarde si deflatie (preturile scad pt ca oamenii nu isi mai permit sa cumpere). Johanis a gresit cu o decizie politica si va plati pentru asta.
  • -2 (18 voturi)    
   E ultima gafă (Vineri, 17 iulie 2015, 14:54)

   ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui Todo

   care nu va fi iertată de populație. Și liberalii or să fie afectați de prostia președintelui. El cică l-a chemat pe Isărescu la consultări. Ca să nu pară că e doar decizia lui pur politică. Du-te domn' profesor și cumpără-ți a șaptea casă dintr-un salariu de profesor. Eventual vezi că în România, mai sunt copii de vândut pentru afară.
 • -1 (11 voturi)    
  si mai e ceva (Vineri, 17 iulie 2015, 13:39)

  rodin [anonim]

  Spune Presedintia ca "masurile de austeritate din 2010 trebuie sa devina istorie". Pai pe aceasta logica respingerea relaxarii fiscale pe care o fac azi continua austeriatea din 2010, nu?
 • +8 (16 voturi)    
  mda (Vineri, 17 iulie 2015, 13:41)

  Tejveer [utilizator]

  intr-un fel e evident jocul lui ponta pentru toata lumea. scade tot acum, la anu' pierde alegerile, vin altii care trebuie sa creasca taxele pentru ca suntem in deficit major. La urmatoarele alegeri, se va intampla ca pe vremea lui Boc. PSD a scazut taxele, ceilalti au crescut. Votati PSD ! Cred ca cineva trebuie sa faca puscarie pentru chestii de genu' asta.
 • -2 (12 voturi)    
  Oportun/inoportun (Vineri, 17 iulie 2015, 13:44)

  adrian [anonim]

  Avion privat este oportun, Mercedes S de 200,000 euro este oportun, excursii scumpe in strainatate din salariu de bugetar e oportun, salariu marit este oportun, tinute scumpe pentru doamna este oportun, reducerile de taxe...hei, hop, STOP; astea sunt inoportune, se supara comisia europeana si fondul monetar; asta este un bun motiv sa cred ca Nicolae Ceausescu, declarat de occidentali drept dictator si comunist, a fost in fapt ultimul presedinte patriot in ultimii 50 de ani
  • +5 (13 voturi)    
   oportun (Vineri, 17 iulie 2015, 15:38)

   rhodos [anonim] i-a raspuns lui adrian

   N-am o problema cu avionul atata timp cat se scutesc niste bani pe inchirieri. Ca orice activ imobilizat, are un termen de amortizare. Mercedesul, dupa cunostintele mele, sunt in contract privat, purecat si raspurecat de anaf, ani, si mai stiu eu care, si nu este platit de administratie. Salariul marit pentru presedinte e praf in ochi pentru toti prostii in conditiile in care toti ministrii aveau salariile marite prin aceeasi ordonanta buclucasa (dar vad ca propaganda functioneaza). Tinutele doamnei nu sunt suportate de catre Adm Prezidentiala. Fam. Iohannis isi permite sa plateasca din propriul buzunar acei bani. Calatoriile din acest an sunt mai mult decat necesare deoarece in ultimii ani nu l-a mai invitat nimeni pe Basescu la discutii, iar daca marile puteri din Europa considera oportun sa-l invite pe Iohannis, eu zic ca e un pas inainte catre ce vrem sa devenim.
   Mai schimbati va rog antenele si romania tv si mai cititi presa straina. O sa vedeti ce nasol e cand iti apare pe prima pagina in marile publicatii straine ca prim ministrul Romaniei e inculpat intr-un dosar de evaziune fiscala si coruptie.
   • 0 (10 voturi)    
    Nu era nevoie de un raspuns (Vineri, 17 iulie 2015, 16:42)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui rhodos

    Spre informare sunt dintre cei care nu l-am considerat pe dl.Ponta potrivit pentru postul de presedinte drept pentru care l-am votat pe actualul presedinte. Mare greseala...Nu ma uit nici la antene sau RoTV, tot spre informare. Sincer nu simteam nevoia unui raspuns, dar daca tot sunteti platiti sa dati replica la fiecare postare, ma bucur ca iti poti justifica salariul. Sa va traiasca presedintele si sa va bucurati de el!
    • -2 (4 voturi)    
     fara justificare (Vineri, 17 iulie 2015, 16:54)

     rhodos [anonim] i-a raspuns lui adrian

     Ghinion. Cum ar spune un clasic in viata. Daca aveti impresia ca sunt in vreun fel platita pentru astfel de comentarii, va inselati amarnic. In alta ordine de idei, L-am votat pe Iohannis primar in Sibiu de la prima candidatura. Si nu sunt din cei care au nevoie stringenta de comunicare. In multii ani din primarie a dat de inteles ca nu e felul comunicativ. Dar sa fiu ipocrita acum, si sa il cred de vreo mare megalomanie...greu de schimat impresia in atatia ani. Considerati-ma un sustinator al obiectivitatii. In alte conditii voi da dovada de obiectivitate, dar de asta stiu ca am facut alegerea corecta.
     Si am dreptul la pareri proprii, la fel ca d-voastra.
 • +4 (6 voturi)    
  predoiu uita ca doamna vass a propus acum trei sap (Vineri, 17 iulie 2015, 13:56)

  rodin [anonim]

  I-a prins in offsaid Presedintele pe liberali. Catalin Predoiu tocmai spune ca acum sunt impotriva fiindca guvernul nu a luat "masuri prealabile". Andreea Vass a fost cea care a propus in Parlament reducerea TVA in comisie!!! Nu stiau acum trei saptamini cind au votat tot PNL pentru codul fiscal ca Ponta nu a restructurat companiile de stat sau ce ii reproseaza? Sunt penibili liberalii. Ponta si Guvernul lui sunt o catastrofa dar nici liberalii nu sunt altfel.
 • -3 (15 voturi)    
  Johanis este clona posaca a lui Basescu (Vineri, 17 iulie 2015, 13:59)

  hahahaha [anonim]

  Cand si-a aprobat salariul triplat , Johanis nu a mai avut atatea rezerve.
  Consider ca Germania, SUA , popularii europeni si "oamenii de afaceri" (cu statul) din zona pedelista nu vor ca Romania sa iasa din latul FMI si Comisia Europeana pentru ca influenta lor la raptul de resurse naturale ar putea fi evitat. Ei ne vor slabi si muti si franti , asa cum i-au ingenunchiat si pe grecii care acum platesc pentru cardasia dintre fostii lor conducatori si actualii lor creditori .
  Cei care duc dorul "ïnvestitiilor" pedeliste nu vad cu ochi buni participarea maselor la impartirea mai echitabila a plusprodusului pentru ca nu le mai raman bani de tocat.
  Apropo, cine poate da cateva exemple de cateva "investitii" pedeliste ? Din acelea pentru care au suferit milioane de oameni taieri de salarii sau pensii.
  Milioane de romani si-au pus speranta in Johanis , dar dupa parerea mea, ca si Basescu, el actioneaza in interesul acelorasi grupuri.
  Pentru mine Johanis este o mare dezamagire si din pacate este pentru a doua oara cand votul diasporei face ca romanii din tara sa traiasca mai greu.
  Observ ca Frau Merkel este foarte razbunatoare , vezi relatia cu Grecia si cred ca in urma referendumului are un dinte si impotriva romanilor.
  Bineinteles ca Ponta are si el o mare parte din vina pentru ca s-a dus la Barroso si s-a intors cu alte idei de acolo si mai ales pentru ca nu a ras conducerile institutiilor de oamenii pedeleului care-i fac acum mizerii peste tot si la orice nivel si mai ales sa-si imagineze ca-l dadea jos pe Basescu in urma referendmului cu orice riscuri , ca USL ramanea si presedinte era Crin Antonescu iar prim ministru Ponta si ca justitia ar fi anchetat faptele de coruptie adevarate nu cateva chitante.
  Mai vad ca justitia din vremea lui Johanis mi se pare prea selectiva si ca pedelistii si basistii , nu prea cad in pasa ei ci mai mult de la vechii liberali si de la PSD.
  Cati liberali mai sunt in PNL?
 • +7 (9 voturi)    
  Decizie foarte buna (Vineri, 17 iulie 2015, 14:02)

  T.V. Ioan [anonim]

  Intrebare pentru cei care spun ca Noul cod fiscal trebuia promulgat in conditiile actuale :
  -Vi se pare corect ca pentru o constructie noua facuta de o persoana fizica cu o alta destinatie decat locuinta, care a platit deja statului 24% TVA, nu poate sa-l deduca niciodata , nu poate sa il amortizeze, deci sa aiba scadere de impozit pe venit, nu are acces la fel si fel de fonduri, i s-a pus deja in gat si CAS pe chirii, mai vor si CASS, deci la persoana respectiva mai vor si cresterea impozitului pe cladire de la 0,1% momentan la 1,3% din 2016 cu posibilitatea consiliilor locale sa mai creasca chiar cu pana la 50%. Deci in cel mai rau caz cu o crestere de pana la 20 de ori mai mult impozit pe cladire. Nu poti trata proprietarul persoana fizica la fel ca pe proprietarul persoana juridica.
 • +4 (6 voturi)    
  Economia are reguli (Vineri, 17 iulie 2015, 14:12)

  gabriel [anonim]

  Omul este un consumator de resurse.
  Ce resurse are Romania si cum le gestionam.
  Ce importa si ce exporta Romania?
  Ce produse agricole importam?
  Provenienta produselor in comertul retail?
  In alta ordine de idei, Daniel Constantin a subliniat faptul ca prezenta produselor romanesti a inceput sa fie simtita si pe rafturile marilor lanturi de magazine, problema fiind nu productia, necesara pentru satisfacerea necesarului populatiei, ci reteaua intermediara, dintre producator si raft, respectiv, depozitele si centrele de procesare a produsului primar. http://www.gazetadeagricultura.info/plante/cereale/15724-exporturile-agricole-depasesc-importurile-in-2013.html
  http://www.ziare.com/articole/romania+import+grau+ucraina
  http://www.dce.gov.ro/Info_business/sectoare/sectCereale2012.pdf
  Asa este cu politica. http://www.mondonews.ro/tag/ajutoare-alimentare/
  Intrebari pentru politruci:
  Daca stiu ce este Economia?
  Care sunt necesitatile ROMANILOR?
  Au curaj sa schimbe mentalitatea de parvenire cu orice pret?
  Ce parere au despre specula?
 • -3 (13 voturi)    
  Johanis - clona poasaca alui Basescu (Vineri, 17 iulie 2015, 14:16)

  hahahaha [utilizator]

  Cand si-a aprobat salariul triplat , Johanis nu a mai avut atatea rezerve.
  Consider ca Germania, SUA , popularii europeni si "oamenii de afaceri" (cu statul) din zona pedelista nu vor ca Romania sa iasa din latul FMI si Comisia Europeana pentru ca influenta lor la raptul de resurse naturale ar putea fi evitat. Ei ne vor slabi si muti si franti , asa cum i-au ingenunchiat si pe grecii care acum platesc pentru cardasia dintre fostii lor conducatori si actualii lor creditori .
  Cei care duc dorul "ïnvestitiilor" pedeliste nu vad cu ochi buni participarea maselor la impartirea mai echitabila a plusprodusului pentru ca nu le mai raman bani de tocat.
  Apropo, cine poate da cateva exemple de cateva "investitii" pedeliste ? Din acelea pentru care au suferit milioane de oameni taieri de salarii sau pensii.
  Milioane de romani si-au pus speranta in Johanis , dar dupa parerea mea, ca si Basescu, el actioneaza in interesul acelorasi grupuri.
  Pentru mine Johanis este o mare dezamagire si din pacate este pentru a doua oara cand votul diasporei face ca romanii din tara sa traiasca mai greu.
  Cati penelisti mai sunt in PNL?
 • -5 (19 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 17 iulie 2015, 15:09)

  Reticentul [anonim]

  • +2 (10 voturi)    
   Cand o sa avem productivitatea (Vineri, 17 iulie 2015, 15:49)

   rhodos [anonim] i-a raspuns lui Reticentul

   din Germania si Franta, atunci mai discutam. Deocamdata Germania si Franta sunt la ani lumina in ce priveste deficitul comercial, iar cu exceptia Frantei, Germania e pe excedent. Cine e idiotul in ecuatie? Noi, ca suntem vai de mama noastra, sau nemtii ca dau bani la toti milogii?
   • +3 (5 voturi)    
    Tu esti de vină pentru că (Vineri, 17 iulie 2015, 21:10)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui rhodos

    1 cumperi mașini sh din germania pentru că ești convins că mașina germană... Așa se umple țara de toate știfturile sh nemțești care crapă a doua zi. 2. cumperi toate produsele tehnice nemțești pentru că ți-au făcut capul mare, marfă nemțească, tehnologie nemțească, bla bla bla oricum nu mai judeci cu capul tău.
    3 Pentru că ți-au mituit parlamentarii și guvernanții să-ți facă o ruină din toată producția internă.Apa grea făcută de noi care era cea mai pură și cea mai ieftină din Europa a dat faliment, ti-ai falimentat singur hidroelectrica oprind 4 grupuri energetice la portile de fier 1 și 2 în schimb plătești certificat4 verzi eolienelor nemțești
    • +2 (6 voturi)    
     continuare (Vineri, 17 iulie 2015, 22:10)

     ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     ți-au distrus (austriecii care-s tot niște olteni ai Germaniei) toată industria petrochimică, ți-au distrus industria autohtonă de tramvaie de locomotive, de tractoare și le cumperi stifturile lor sh.Ti-aș putea da exemple pana mâine dimineață de ce esti vinovat. Înjosindu-te singur nici nu mai este nevoie să te înjosească ei.
  • -1 (11 voturi)    
   Tocmai aici e cheia (Vineri, 17 iulie 2015, 16:12)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

   Ei isi permit deficitele pentru ca au dezvoltare si deficitul lor e sustenabil si va fi absorbit rapid de cateva luni de crestere. La fel deficitul urias al SUA este sustenabil pentru ca cea mai puternica economie are mecanismele de a recupera. O economie firava nu-si poate permite deficite si mai ales nu-si permite taieri de investitii si surse de investitii. Cu programul ponta ajungem in doi ani mai rau decat grecia.
   • 0 (10 voturi)    
    eu sunt de alta parere (Vineri, 17 iulie 2015, 17:28)

    JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

    un deficit de 2% intr-o economie cu persepctive de crestere pentru urmatorii ani nu mi se pare deloc nesustenabil. Sa ai insa cele mai mari taxe din zona, este o problema, si oricum masurile sunt unele de corectie, nu de super relaxare fiscala. Ai dreptate cu Franta si Germania dar ia te rog si verifica cam cu ce deficite anuale au ajuns ei la nivelul actual de dezvoltare ? Cu 1% pe an ? Ma indoiesc.
   • +1 (5 voturi)    
    Oare ? (Vineri, 17 iulie 2015, 18:32)

    Marx [anonim] i-a raspuns lui Bogdan_100

    Dar noi ne putem permite spagi cam cat 10 % din PIB ? Problema cu investitiile cam pe aici sta . Cat despre americani , acolo nu prea exista reguli intrucat ei fabrica banii cand si cat doresc . Adica , marfa marfilor .
 • +4 (10 voturi)    
  cf politizat (Vineri, 17 iulie 2015, 15:39)

  zicsio [anonim]

  pe fond cred ca e o masura buna sa reduci taxele cand economia e stabila cu perspective de crestere si in acelasi timp ai un aparat bugetar birocratic si excesiv si mare evaziune fiscala in diverse domenii, nu mai conteaza ca e propunerea celui mai corupt partid din tara - pt ca doar asa vei fi fortat sa iei masuri dificile pt a rezolva aceste doua probleme.

  cheia e in explicatia presedintelui: ar face dificila constructile bugetare din anii urmatori. din pacate, in loc de viziune in interesul public nu vedem decat interes meschin de partid (mizeaza pe venirea curanda a pnlului la putere si vrea sa ii faca viata usoara).
 • +5 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 iulie 2015, 21:51)

  [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
   Pai (Duminică, 19 iulie 2015, 0:20)

   gigifisiune [utilizator] i-a raspuns lui

   nu e vorba numai de scaderea TVA in noul cod fiscal ci si de cresterea deficitului, ceea ce ar cam insemna indatorare. E ca si cum ai primi un colet cadou, dar inauntru se afla o sticla de sampanie si o bomba. Ai mai accepta coletul?
 • -5 (9 voturi)    
  pdv (Vineri, 17 iulie 2015, 23:11)

  CrinteaStefan [anonim]

  De ce au crescut cheltuielile bugetare: mertan nou pt noul presedinte, de ce a dat de lucru nemtilor de la mercedes si nu romanilor de la DACIA, schimbarea parcului auto al parlamentarilor si in jos la toate functiile ca de in Logan nu da bine. Eliminati aceste cheltuieli herr president si codul fiscal va fi OK. Cu acesti bani puteati dota spitale, scoli etc, dar de s-a urcat scroafa in copac este o vorba din popor. In rest totul e politichie contra progresului natiunii romane, a statului roman. Gargara de doi bani!
  • -1 (7 voturi)    
   Cu Loganul pe Drmurile Mortii din Romania? (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 0:23)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui CrinteaStefan

   Esti haios. O singura data am mers cu Loganul, taxi...n-aveam de unde alege...si nu o sa mai merg in viata mea. E horror masina aia.
   • +2 (2 voturi)    
    Ca (Duminică, 19 iulie 2015, 0:11)

    gigifisiune [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    fost sofer de Logan (7 ani) pot spune ca loganul este ok, poate mai mult decat ok.

    De ce, ma rog, a fost horror? Te-ai simtit ca in tractor, la arat, ai intrat in 3 stalpi pana la destinatie si ai cazut in 4 rauri, sau ce-ai patit?

    Hai, bre, lasa-ne cu fitzele de printesa. Saracu', face vanatai pe sezut daca se urca in logan.
 • 0 (2 voturi)    
  "dupa mine potopul"! apoi urmeaza PONTEXIT!! (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 19:08)

  lili [anonim]

  "Presedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, a venit cu următoarea formulare: „Relaxarea fiscală este bună, și nimeni nu poate să nege asta, dar trebuie să supunem dezbaterii dacă putem să facem acest lucru în condițiile bugetare pe care le avem.
  Dacă ne uităm doar la partea de venituri bugetare facem o mare greșeală pentru că trebuie să ne uităm și la partea de cheltuieli bugetare (...)
  Noi reducem, foarte agresiv TVA, iar această reducere nu este de 5 puncte procentuale, ci mult mai mare deoarece cota redusă s-a extins la foarte multe produse, astfel încât cota medie de TVA scade, în momentul de față, undeva în zona de 15%. Înainte de scădere aveam la o cotă standard de 24%, o cotă efectivă pe coșul de consum de 22 și ceva la sută. De la 22 și ceva la sută ne ducem la 14 și ceva, deci sunt opt puncte procentuale reducere de TVA.
  Arătați-mi o țară în lumea aceasta care a mai făcut o reducere de opt puncte procentuale de TVA atât de repede fără să aibă probleme”.
  Dacă luăm în calcul ce spun în general analiştii şi consultanţii economici, din punct de vedere economic, poziţia preşedintelui Iohannis este corectă.
  Din păcate politicul primează.
  Şi sunt convins că actualilor guvernanţi nici prin gând nu le va trece să vină – când se va dezbate reexaminarea – cu un studiu de impact.
  Şi acest lucru s-ar putea să ne coste mult."

  http://www.cotidianul.ro/a-gresit-sau-nu-iohannis-prin-retrimiterea-codului-fiscal-la-parlament-265007/

  NU am auzit nici la Ponta si nici la Ministrul Finantelor Orlando Teodorovici vreo cifra, vreo analiza de acest fel!
  De ce oare?!
  Pentru ca este o miscare exclusiv(fara fundamente economice!!) politica de genul: Dupa mine potopul!
  A lui Ponta!
  • 0 (2 voturi)    
   mai greu la unii (Duminică, 19 iulie 2015, 3:47)

   JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Arata-mi o tara in lumea asta care a crescut TVA de la o zi la alta de la 19 la 24%.
   Mai arata-mi cateva tari di UE care au TVA 24% la alimente.
   Uite-te la estsiliul fiscal la reducerea CAS si copara-le cuimarile geniilor de la Con realitatea pentru a le evalua competenta.
   Situatia de criza a trecut, economia este la acelas nivel ca inainte de criza, deci si TVA-ul tre sa revina la loc.
   Codul fiscal nu a fost facut de Ponta, ci de analisti si consultanti economici.
   Sa nu mai zic ca acestea au fost masurile cu care KWJ a castigat alegerile si acum o da cotita.
   Unii au devenit mai mult decat penibili iar la urmatoarele alegeri PNL va disparea de pe scena politica, nu's cine o sa-i mai voteze.
   • 0 (2 voturi)    
    cifre!! (Duminică, 19 iulie 2015, 11:54)

    lili [anonim] i-a raspuns lui JohnnyBoy

    De ce nu vedem cifre, cum va explicati ca populistul Ponta NU se umfla in pene cu CIFRE, aruncand numai vorbe goale in sustinerea noului Cod Fiscal!
    Vrem scaderi de taxe, dar cu baza fundamentata nu ca in anii lui CP Tariceanu cand economia "duduia" urmand ca in 2010 T Basescu sa taie salarii si ajutoare sociale si sa impoziteze pensiile amaratilor care au ramas pe vecie in saracie!
    Ultimii in UE!
    CIFRE, aveti cifre??!!!
    NU am incredere in vorbele goale ale populistului Ponta si ale incompetentului Teodorovici, ala care s-a facut de ras definitiv cu bacsisul la pizza!
 • +1 (1 vot)    
  opinie (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 19:19)

  Marian [anonim]

  Sorin Nuta: Greşeala tactică a lui Iohannis, şansa PSD-ului să revină

  După câteva luni în care Partidul Social Democrat a fost supus unui puternic proces de eroziune, care a atins faza culminantă odată cu problemele penale ale primului-ministru Victor Ponta, preşedintele Klaus Iohannis le oferă o şansă nesperată de respiro social-democraţilor şi chiar argumentele necesare să câştige câteva puncte electorale. Administraţia prezidenţială a anunţat vineri, intempestiv, respingerea noului Cod Fiscal, după ce, în prealabil, cu o zi înainte, preşedintele României a avut o tentativă timidă de a-l critica.

  Vestea respingerii Codului Fiscal i-a prins într-un ofsaid indiscutabil, mai ales, pe liberali care s-au mulţumit la un compromis de reducere a TVA-ului la 19% şi, aparent, votându-l, au ignorat avertismentele Comisiei Europene şi a Fondului Monetar Internaţional cu privire la măsurile nesustenabile care pot genera un deficit bugetar peste limitele asumate de ţara noastră. Odată cu trimiterea proiectului de lege înapoi în Parlament, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, principala variantă de prim-ministru a Opoziţiei, a realizat că există, totuşi, nişte lacune care ar putea periclita economia. Cu o seară înainte, un alt prim-vicepreşedinte liberal, Ludovic Orban, se declara şi el mulţumit de Codul Fiscal al Cabinetului Ponta.

  Această neconcordanţă dintre PNL şi Klaus Iohannis indică o primă sciziune de perspectivă. În fapt, liberalii au fost traşi pe sfoară chiar de cel pe care l-au făcut preşedinte, care i-a dus în situaţia ridicolă de a se contrazice la nivel public pe ceva ce au votat şi au conchis că e bun. Însă, mai mult decât atât, strategia de la Cotroceni s-ar putea să-i acorde un spaţiu de manevră favorabil Partidului Social Democrat, care în acest moment poate marşa puternic pe măsurile populare din actul normativ, inclusiv pe reducerea TVA-ului, una dintre promisiunile liberalilor, pe care se văd, acum, nevoiţi să o contrazică.
 • +1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:26)

  [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
   Ce catqastrofa ma aplaudacilor? (Duminică, 19 iulie 2015, 11:23)

   jiji assos [anonim] i-a raspuns lui

   Te crezi special daca scrii P$D in loc de PSD?

   N-am citit Delirul de Marin Preda, dar cred ca era inspirat din comentariul tau: "De ce credeti ca vrea acum imbunatatirea accesului persoanelor cu dizabilitati? Numai fiindca e si el, mai nou, o persoana cu dizabilitati, altfel nu i-ar fi pasat!"


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by