O economista din Romania, Delia Velculescu, va conduce misiunea Fondului Monetar in Grecia, scrie AFP, care anunta ca aceasta il va inlocui in functie pe Rishi Goyal. "Dupa peste doi ani petrecuti ca sef al misiunii FMI in Grecia, Rishi Goyal va fi mutat la alte responsabilitati", a declarat un purtator de cuvant al Fondului.

Delia VelculescuFoto: imf.org

Delia Velculescu "a lucrat cu echipa greaca in anii trecuti", a precizat reprezentantul FMI.

Velculescu are experienta vasta in implementarea unor programe de asistenta pentru tari aflate in dificultate economica, in trecut fiind sefa de misiune a FMI in Slovenia si Cipru.

Delia Velculescu este autoarea unui studiu publicat sub egida FMI in 2010 cu titlul "Some Uncomfortable Arithmetic Regarding Europe's Public Finances".

Schimbarea din fruntea echipei grecesti intervine la o zi dupa decizia Atenei de a inchide arierate de 2 miliarde de euro fata de Fond, ceea ce ii va permite sa acceseze noi credite de la institutia internationala.

Conform ziarului Kathimerini, citat de Mediafax, Rishi Goyal a fost inlocuit din cauza pozitiei rigide in recentele negocieri cu Grecia.