Guvernul ar putea reduce cota de TVA de la 24% la 9% si pentru apa, propunere lansata in discutie odata cu dezbaterea proiectului de Cod Fiscal, masura care ar putea sprijini agricultura, in special sectorul de irigatii, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mai discutam de TVA la apa, a fost o idee lansata de reducere la 9% a TVA la apa. Este, din punctul meu de vedere, un sprijin foarte important pentru agricultura, coroborat cu sistemul de irigatii, sunt convins ca si reducerea TVA la 9% la apa va fi un imbold foarte important", a afirmat Teodorovici.

El a precizat, in contextul reducerii TVA la 9% pentru alimente si bauturi non-alcoolice de la 1 iunie, ca impactul masurii calculat initial de Finante pentru o perioada de sase luni, de 2,8 miliarde lei, a fost deja absorbit, avand in vedere ca incasarile din primele noua luni s-au plasat la 100,9%.

"Asta inseamna ca aceste masuri nu distrug economia, nu dezechilibreaza nimic. Problema noastra este ca nu vrem sa fim totusi mai indrazneti, Romania are potential. Slovacia, de exemplu, incearca sa reduca TVA la alimente la jumatate, iata ca si alte tari au o astfel de abordare", a adaugat Teodorovici.