Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti Legea privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%.

Klaus Iohannis si Dacian CiolosFoto: Agerpres

Reamintim ca parlamentarii au adoptat cu un vot covarsitor proiectul de lege privind Ordonanta de Urgenta a Guvernului 35/2015 ce creste salariile medicilor cu 25%, inclusiv amendamentul unui deputat PSD care prevede cresterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10%.

Amendamentul care ar duce la cresterea deficitului bugetar in 2016 cu circa 5 miliarde de lei a fost votat de 311 deputati din 318 prezenti, in 11 noiembrie.

Care era textul amendamentului introdus de deputatul PSD Adrian Solomon, dar care a fost sustinut si de liberali:

Dupa art. 1 se introduce un articol nou:

"Art 1^1 -

(1) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin (1), incepand cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiilor de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul prevazut in Anexa nr. 1 - Familia ocupationala de functii bugetare "Administratie", Capitolul II - Unitati de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare din Anexa nr. II - Familia ocupationala de functii bugetare "Invatamant", Anexa nr. IV - Familia ocupationala de functii bugetare "Cultura", Anexa nr. V - Familia ocupationala de functii bugetare "Diplomatie", Anexa nr. VI - Familia ocupationala de functii bugetare "Justitie", Anexa VII - Familia ocupationala de functii bugetare "Aparare, ordine publica si siguranta nationala" si Anexa nr. VIII - Reglementari specifice personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si cele aflate in coordonarea primului-ministru si cele aflate sub controlul Parlamentului la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se majoreaza cu 10% fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

(2) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin (2), cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut/ solda lunara bruta/ salariul lunar brut/ indemnizatia bruta de care beneficiaza personalul prevazut la alin. (1) se majoreaza cu acelasi procent de 10%, in masura in care personalul respectiv isi desfasoara activitatea in acelasi conditii.

(3) Nu intra sub incidenta prevederilor alin. (1) si alin (2) personalul prevazut la art. 1 alin (5^5 - 5^10), alin. (6^1)-(6^2) si alin (12), precum si personalul precazut la art.I pct. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/2015 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice si pentru stabilirea unor masuri bugetare."

Citeste si:

În atenția președintelui Iohannis: proiectul de lege privind creșterea salariilor bugetarilor este neconstituțional