Odata cu finalizarea primei etape a operatiunii "Cristal" si pana la reluarea acesteia, la inceputul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative si materiale implicate in verificarea centrelor engros din toata tara sa fie relocate in cadrul unei noi operatiuni denumita "Revelion 2016", anunta Fiscul.

Inspectori ANAFFoto: anaf

Astfel, in intervalul 31.12.2015 - 05.01.2016, inspectorii antifrauda vor controla, la nivelul intregii tari, localurile care organizeaza petreceri de revelion.

"In cadrul acestei operatiuni se urmareste verificarea modului in care operatorii economici au inregistrat sumele incasate pentru pachetele de revelion vandute, precum si incasarile din seara de revelion care nu au fost prinse in pachetele respective", transmite ANAF.

Actiunea se bazeaza pe monitorizarea ofertelor organizatorilor.

In etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise si proprii, legate de capacitatea localurilor, numarul pachetelor oferite la vanzare, cuantumul aprovizionarilor si inregistrarea acestora in evidentele contabile, s-au alcatuit profilele de risc si esantionul de verificat, explica Fiscul.

Vineri, Agentia a anuntat ca in cele 7 saptamanide cand a fost demarata Operatiunea "Cristal", ANAF a verificat peste 3.300 de firme, dand amenzi de peste 21,3 milioane de lei.