O decizie privind majorarea sau nu a salariului minim pe economie va fi luata inainte de sfarsitul anului, a declarat vineri purtatorul de cuvant al guvernului, care a precizat ca exista argumente atat in favoarea, cat si impotriva acestei masuri.

Acesta a afirmat, dupa ce premierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu reprezentanti ai sindicatelor CNS "Cartel ALFA", CNSLR "Fratia", BNS, CSDR, CSN Meridian ca guvernul "nu exclude majorarea salariului", dar "va urma o analiza riguroasa pe date si elemente de relevanta pentru luarea deciziei in cel mai scurt timp, intr-un fel sau altul".

"Ceea ce nu doreste guvernul e sa ia aceste decizii sub presiune, rapid, pe repede inainte, fara a analiza riguros datele", in conditiile in care exista "argumente serioase in favoarea, dar si impotriva" majorarii salariului minim pe economie.

Astfel, daca decizia nu ar avea un impact semnificativ asupra bugetului de stat, in discutie este "capacitatea economiei de a sustine aceasta majorare", respectiv a sectorului privat, avand in vedere ca "exista ramuri unde un salariu minim in crestere poate fi un handicap, zone in care poate fi greu incorporat in sectorul privat".

"Exista disparitati regionale si structurale de care trebuie sa tinem cont. Nu vrem sa ajungem ca in loc de salariul minim sa se ajunga la ajutor social", iar "fortarea cresterii salariului minim duce la acest risc", a argumentat Dan Suciu.