Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, este luat in calcul pentru o eventuala inlocuire a lui Misu Negritoiu la sefia Autoritatii de Supraveghere Financiară (ASF), au declarat pentru HotNews.ro surse mediile politice si financiare. "Ionut Dumitru e un scenariu de lucru, dar o eventuala inlocuire e dificila a lui Negritoiu e dificila, pentru ca e nevoie de vot in Parlament. Dar nemultumirea fata de Negritoiu exista", au declarat sursele citate. Ionut Dumitru a declarat pentru HotNews.ro ca nu a fost contactat de nimeni in aceasta chestiune: "Am un mandat la Consiliul Fiscal pina 2019 si vreau sa-l duc pina la capat".

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului FiscalFoto: HotNews.ro

Saptamina trecuta s-a inregistrat o premiera in legatura cu ASF: in Bucuresti a avut loc un miting al transportatorilor, care au protestat fata de cresterea valorii politelor RCA si au cerut demisia lui Misu Negritoiu, acuzat ca nu a gestionat corect piata asigurarilor.

Ocupantul functiei de presedinte al ASF este desemnat de Parlament, in urma unui vot care necesita majoritatea simpla. La fel, o eventuala demitere a lui Misu Negritoiu nu poate fi realizata decit de Parlament.

"Nu am fost contactat de nimeni, nu cunosc subiectul. "Am un mandat la Consiliul Fiscal pina 2019 si vreau sa-l duc pina la capat", a declarat Ionut Dumitru pentru HotNews.ro.