Vlad Voiculescu se alatura echipei Ministerului de Finante in calitate de Director de Cabinet al Ministrului Anca Dragu, informeaza Ministerul Finantelor.

Vlad Voiculescu, director de cabinet in MFPFoto: MFP

Vlad Voiculescu se intoarce in Romania dupa 14 ani petrecuti la Viena unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar, noteaza sursa citata.

Ultima pozitie detinuta de Vlad a fost de Vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG.

Vlad este de asemenea implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP iar din Iunie 2013 indeplineste rolul de Vicepresedinte si Trezorier al European Cancer Patient Coalition, mai informeaza MFP.

Dar cel mai interesant amanunt din biografia lui Voiculescu este faptul ca acum cativa ani a fost initiatorul retelei citostaticelor,dezvaluita in investigatia publicata pe HotNews de Vlad Mixich in noiembrie 2012.

HBO a realizat apoi, pe baza investigatiei HotNews un documentar, „Reteaua”, ce a fost difuzat in aceasta toamna.

Reteaua citostaticelor a fost alcatuita din voluntari care timp de mai multi ani au transportat in Romania, fara sa solicite niciun beneficiu material, medicamente esentiale in tratamentul cancerului care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile romanesti.

Nu pentru ca erau scumpe (majoritatea medicamentelor respective nu aveau preturi prohibitive), ci pentru ca autoritatile de la Bucuresti nu au fost capabile sa asigure aprovizionarea cu ele, a explicat jurnalistul Vlad Mixich.