Guvernul grec a "acceptat" ca FMI sa participe la al treilea plan de ajutor al tarii, alaturi de europeni, dar institutia financiara internationala mentine suspansul si spune ca nu a luat inca o decizie, scrie AFP.

Ministrul grec al Finantelor, Euclide Tsakalotos "mi-a confirmat ca guvernul grec accepta necesitatea ca FMI sa faca parte din proces", a afirmat joi presedintele Eurogrupe, Jeroen Dijsselbloem, inaintea unei reuniuni a ministrilor de Finante din cele 19 tari membre ale zonei euro.

"Este foarte important pentru multe tari. Accepta deplin acest lucru", a spus el, in fata presei, dupa ce a discutat cu omologul sau grec.

Grecia a acceptat in iulie un al treilea plan international de cinci ani, in valoare de 86 de miliarde de euro, si s-a angajat in schimb sa lanseze numeroase reforme economice si sociale.

Guvernul lui Alexis Tsipras s-a opus in repetate randuri unei implicari a FMI, care a participat la precedentele doua planuri de ajutor dar este considerat vinovat de greci pentru curele drastice de austeritate care au slabit sensibil tara.

Fondul nu a indicat inca daca se va angaja in al treilea plan international precizand ca este nevoie in prealabil atat de reforme draconice din partea grecilor cat si de un angajament al europenilor de reducere a datoriei grecesti.