Reprezentantul rezident al Fondului Monetar International (FMI) in Romania si Bulgaria, Alejandro Hajdenberg, prezinta luni Raportul economic de primavara pentru regiunea Europei Centrale si de Sud Est (CESEE), informeazaAgerpres.

La eveniment vor participa guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, si reprezentanti ai Departamentului European al FMI.

Potrivit raportului FMI pentru regiunea CESEE publicat vineri, economiile din Europa Centrala si de Sud Est trebuie sa faca reforme pentru a creste productivitatea, sa stimuleze investitiile si sa imbunatateasca oferta de mana de lucru pentru a accelera procesul de convergenta.

Dupa o crestere solida in 2015, regiunea Europei Centrale si de Sud Est se indreapta spre o perioada turbulenta.

Cu toate acestea, pe termen scurt, cresterea este preconizata sa ramana robusta in majoritatea statelor din CESEE gratie unei cereri interne solide, precizeaza FMI.

"In Romania se deruleaza o relansare ciclica iar cresterea este preconizata sa se intareasca, sprijinita de majorarea salariilor, preturile reduse la combustibili si scaderea TVA", se arata in raport.