Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a avertizat ca o reducere a CAS de catre Parlament ar putea antrena taieri de salarii in sistemul bugetar. Ministrul Muncii a afirmat, invitat la Digi 24, ca o astfel de masura ar aduce pierderi la bugetul de stat de 7,7 miliarde de lei anual.

Dragos PislaruFoto: Agerpres

"Nu exista nicio tara in lume care sa aiba mai multe beneficii din partea statului, salarii mai mari pentru functionari si in acelasi timp taxe mai mici. Nu exista asa ceva. Deci trebuie sa pastram un echilibru, pentru ca la finalul zilei, daca nu ne mai ajung banii, va trebui sa taiem de undeva si vom taia iar din salariile publice. E un avertisment extrem de serios", a spus ministrul, citat de Digi24.ro.

Declaratia sa vine dupa ce parlamentarii au votat mai multe legi cu impact bugetar, chiar daca Guvernul nu are bani pentru aplicarea lor. Doua initiative ale PSD, una privind reducerea CAS si o alta privind introducerea unui impozit specific in turism, au trecut de Senat, fara a se tine cont de pozitia Ministerului de Finante.

Proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale a fost votat saptamana aceasta.

Si ministrul de Finante a avertizat asupra impactului bugetar al acestei masuri.

"Am facut un calcul de impact, ar costa bugetul 7,7 miliarde de lei. Nu avem loc pentru o reducere a veniturilor atat de mare", a spus Anca Dragu, ministrul de Finante.