Mai multe persoane au reclamat in spatiul public ca au probleme cu schimbarea lirei sterline in lei si invers, din cauza fluctuatiilor aproape fara precedent ale valorii lirei britanice, relateaza Mediafax.

In urma Brexitului, lira britanica a scazut, ajungand la valoarea pe care o avea inainte de 1985, iar problemele nu au intarziat sa apara. Mai multi britanici au atras atentia in spatiul public, pe site-urile de socializare, ca au avut probleme cu schimbarea de lire sterline in lei.

"Am vazut mai multi prieteni ca se plang pe Facebook de faptul ca nu mai pot schimba lire sterline la exchange. Din fericire, eu nu cred ca am mai mult de 100 de lire de schimbat, deci nu ma afecteaza prea mult, dar e un dezastru ce s-a intamplat cu Brexit-ul, vor fi nenumarate consecinte", a spus un profesor britanic stabilit in Romania, Simon.

De asemenea, un alt cetatean britanic, aflat in Romania, a atras atentia pe Facebook ca a avut probleme cu schimbarea valutei din lire in lei in Brasov. "Exchange-urile din Brasov refuza sa schimbe lire sterline azi", a postat Janet pe Facebook.

Insa, probleme cu schimbarea lirei sterline nu sunt momentan la banci. "Nu sunt probleme, schimbam lire, dar de dimineata si pana acum, lira britanica s-a devalorizat de sase ori, nu am mai vazut asa ceva. Si leul scade, numai dolarul creste", au declarat angajatii unei banci.