Ministrul de Finante britanic, George Osbrone, si-a propus sa reduca impozitul pentru companii la 15%, intr-un efort de a pastra investitiile business-urilor in Marea Britanie, in conditiile in care regatul se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, potrivit Mediafax.

Osbrone, care a sustinut ramanerea in UE, a declarat intr-un interviu pentru Financial Times ca accepta rezultatul referendumului din 23 iunie si ca acum doreste sa minimizeze impactul economic.

In prezent, Marea Britanie are un impozit de 20% pentru business-uri, iar acesta este programat sa scada la 19% in aprilie si la 17% in 2020.

"Acum trebuie sa facem un efort national suprem daca dorim ca Brexitul sa functioneze pentru britanici", a spus Osbrone intr-un interviu. Osbrone isi pastreaza avertismentul initial pe care l-a facut legat de impactul Brexitului si sustine in continuare ca economia britanica se indreapta spre o recesiune.

Planurile de reducere a taxelor ilustreaza riscurile pe care Marea Britanie le are in fata deciziei istorice de a se desparti de Uniunea Europeana dupa mai bine de patru decenii. Lira a pierdut 11% dupa referendum, iar alte natiuni europene se aliniaza pentru a-si scoate business-urile din Londra.¬