Persoanele care au datorii restante la Fisc nu vor mai avea toate conturile blocate pentru recuperarea creantei, ci doar un singur cont si numai pentru suma aferenta restantei, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Anca Dragu, fost ministru al FinantelorFoto: Hotnews

"Propunem o masura extrem de importanta privind poprirea electronica. Am primit nenumarate mesaje ca ministru al Finantelor de la nenumarati oameni carora li s-au blocat conturile si nu numai un cont, ci mai multe sau toate, si pentru sume care depaseau suma datorata ANAF. Luam aceasta masura prin care se va bloca un singur cont si de valoarea datoriei catre ANAF", a declarat miercuri ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Potrivit acesteia, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) dezvolta, in prezent, o aplicatie in acest scop, astfel incat sa blocheze un singur cont care sa acopere valoarea creantei respective, iar deblocarea sa se produca mult mai rapid decat in prezent.

Propunerea se regaseste intr-un proiect de act normativ,care contine mai multe masuri de simplificare atat pentru persoane fizice cat si pentru cele juridice.

Documentul prevede, printre altele, transmiterea online catre institutiile publice beneficiare a adeverintelor de venit si certificatelor de atestare fiscala, respectiv introducerea unui regim special de TVA pentru agricultori.