Agentia Nationala de Administrare Fiscala se va muta online in cateva luni si nu va mai fi nevoita sa elibereze milioane de documente ca in prezent, a declarat joi seful ANAF, Dragos Doros, potrivit News.ro.

Dragos DorosFoto: Agerpres

Dragod Doros a adaugat ca Fiscul intentioneaza sa elimine toate firmele care nu vor sa isi plateasca taxele.

"Interesul nostru este sa avem cat mai multi contribuabili corecti si de la care sa incasam cat mai multi bani la buget. Un contribuabil corect ar trebui sa aiba din partea Fiscului atitudinea de administrator, nu de controlor. Cum sa obtina asta? Prin transparenta totala.(...) Intentionam ca intr-o perioada foarte scurta, asta inseamna o perioada de cateva luni, sa ne mutam online", spune seful Fiscului.

El a mai precizat ca, prin mutarea online, functionarii publici nu vor mai fi nevoiti sa mai elibereze milioane de documente, asa cum o fac in prezent.

Lupta cu evazionistii, o promisiune mai veche a sefilor ANAF, reprezinta o alta prioritate a institutiei: "Un alt ajutor ar fi ca partea aceea de contribuabili, mult mai mica decat a contribuabililor corecti, care nu doresc sa-si plateasca taxele sa ne facem rolul si menirea noastra de a o elimina din piata pentru a lasa o piata libera pentru concurenta directa."

La inceptul lunii octombrie, seful Fiscului anunta ca ANAF va deveni, in doi-trei ani, o institutie moderna, mai ales dupa ce va introduce, in acest an, un soft modern care va functiona in urmatorii 10-20 de ani.