Cancelarul german Angela Merkel a cerut marti ca marile companii multinationale sa nu mai poata evita plata impozitelor prin intermediul unor aranjamente avantajoase, intr-un discurs sustinut in fata partidului conservator pe care il conduce, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Oamenii asteapta cu indreptatire ca marile companii internationale sa plateasca si ele impozite", a afirmat ea, in fata conservatorilor reuniti in Congres la Essen, pentru a lansa campania sa in vederea alegerilor parlamentare germane din 2017.

"A inteles lumea cu adevart lectiile trecutului, sau le-a uitat deja? (...) Unii nu inteleg in continuare ca oamenii care isi platesc cinstit impozitele in fiecare an se indeparteaza de sistemul politic atunci cand marile companii nu isi respecta obligatiile", a spus ea.

Potrivit acesteia, "jocul de-a v-ati ascunselea" antreneaza insecuritate in intreaga lume, la fel ca si eforturile unor actori de a relaxa reglementarile impuse dupa criza financiara din 2008-2009.

Merkel a promis insa ca, daca va fi realeaza in 2017, nu vor exista majorari de impozite pentru IMM-uri, nici cresteri de impozite pentru mosteniri sau un impoziti asupra averilor.