Guvernul precizeaza, intr-un comunicat, ca premierul Dacian Ciolos "nu a confirmat ca accepta propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal", respectiv reducerea cu un punct a TVA, mentinerea taxei pe stalp si reducerea accizelor la carburanti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In cadrul discutiei telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Ciolos nu a confirmat ca accepta propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Prim-Ministrul a precizat ca ia nota si analizeaza aceasta propunere, dar trebuie avute in vedere mai multe aspecte legale si de oportunitate ale deciziei", se arata intr-un comunicat al guvernului.

In acest comunicat se precizeaza ca "premierul Dacian Ciolos se asteapta ca Partidul Social Democrat sa isi respecte promisiunile si programul de guvernare prezentat cetatenilor inainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumandu-si totodata responsabilitatea politicii fiscale si legislatia adoptata deja in Parlament".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti, intr-un interviu, ca a discutat cu premierul Dacian Ciolos si i-a cerut acestuia sa analizeze posibilitatea amanarii pentru 1 ianuarie 2018 a reducerii TVA cu un punct procentual, renuntarea la reducerea accizelor la carburanti si la eliminarea taxei pe constructii speciale, asa zisa taxa pe stalp.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pentru HotNews.ro ca premierul Dacian Ciolos lua in calcul aceste masuri inainte de discutia telefonica pe care a avut-o cu Liviu Dragnea.

Primul ministru "Ciolos ia in calcul prorogarile" deoarece "acest guvern isi doreste stabilitate si predictibilitate fiscala" si "va face totul ca acest deziderat sa ramina in picioare", a spus Iolu.

Acesta a mai precizat ca discutia telefonica a avut loc la initiativa lui Liviu Dragnea.