Adrian Dobre, secretar de stat in Ministerul Muncii si purtator de cuvant al PSD, a dat miercuri detalii despre noul impozit global pregatit de guvernul PSD. El a spus la Antena 3 ca Guvernul nu ia in calcul eliminarea cotei unice de 16%, iar "impozitul pe venitul global va insemna calcularea veniturilor si aplicarea unor deduceri". Cum se va realiza practic?

Adrian DobreFoto: Agerpres

"Se vor aplica deduceri importante pentru familii: pentru pregatirea copiilor, sanatate", a spus Dobre, adaugand ca fiecare familie va fi ajutata in calcularea impozitului de un consultant fiscal. El a spus ca acesti consultanti, care vor actiona precum medicii de familie (un consultant va deservi un anumit numar de familii) vor fi platiti de statul roman.

Intrebat de cati consultanti va fi nevoie la nivelul intregii populatii, Dobre a spus: "Cati va fi nevoie. Va decide Ministerul Finantelor".

Dobre a mai spus ca acest nou tip de impozit global "este intr-un stadiu incipient de discutie" si are ca scop sa scoata mica evaziunea la lumina, prin incurajarea strangerii de bonuri si facturi de la furnizorii de bunuri si servicii.