Doi deputati USR propun intr-un proiect de lege ca IMM-urile cu activitate validata de piata sa beneficieze de scutirea de la plata a contributiilor sociale, de sanatate si de somaj datorate de angajator, pentru veniturile a cel mult cinci salariati, angajati pe o perioada nedeterminata.

Deputatii Cristina Pruna si Claudiu Nasui arata ca pot beneficia de aceste facilitati IMM-urile care au fost infiintate de cel putin trei ani si au inregistrat profit in fiecare an. Sunt excluse firmele care au primit subventii de la stat sau au realizat mai mult de 20% din venituri din contracte cu autoritati sau institutii publice ori din contracte cu companii cu capital majoritar de stat.

Facilitatile fiscale respective se vor acorda in limita unui castig salarial mediu brut pe economie din anul anterior pentru fiecare din cei cinci salariati carora li se poate aplica aceasta schema de sprijin.

Facilitatile fiscale se aplica tuturor firmelor care se incadreaza in conditiile prezentate si nu doar celor alese de institutii ale statului in urma unor procese birocratice. Prin urmare nu este nevoie de consultanti pentru a beneficia de pe urma facilitatii.