TVA-ul defalcat este o complicatie inutila pentru economia romaneasca, declara la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan. El crede ca masura va produce multa bataie de cap in special pentru companiile mici.

In opinia lui Theodor Stolojan, un TVA defalcat "e clar o complicatie pentru economia romaneasca, va produce multa bataie de cap pentru companii, in special pentru cele mici. Se pare ca PSD-ul inca are oameni care tin minte cum se lucra in socialism. Va reamintesc ca in socialism, fiecare intreprindere cand incasa preturile dupa vanzarea produselor, serviciilor, defalca in doua conturi: intr-un cont avea echivalentul costurilor, in celalalt cont avea echivalentul acumularilor socialiste, unde intra impozitul pe circulatia marfurilor etc.".

"Sistemul nu este nou, inventia nu este acum creata, ea a functionat in socialism, prin cele doua conturi, acum cineva banuiesc din PSD si-a amintit de acest instrument folosit in socialism si incearca sa-l aplice si in economia de piata. Sigur ca se poate aplica acest lucru, dar e o complicatie dupa parerea mea inutila pentru economia romaneasca. Exista cu totul si cu totul alte mijloace intr-o societate care este informatizata, pentru a urmari daca se practica sau nu evaziune prin TVA", considera eurodeputatul.