Mai multe ministere refuza sa avizeze pozitiv un proiect al Ministerului Dezvoltarii prin care salariul angajatilor care gestioneaza banii pentru proiecte locale din controversatul Program National de Dezvoltare sa aiba salariile marite cu 75%. Ministerele care refuza avizarea se tem ca aparitia acestei categorii de super-bugetari ar duce la o reactie in lant, potrivit unor surse guvernamentale.

Sevil ShhaidehFoto: Agerpres

Reamintim ca Ministerul Dezvoltării Regionale a initiat saptamana trecuta un proiect de Ordonanta care prevede ca salariatii din ministerul condus de Sevil Shhaideh sa beneficieze de o majorare a salariului de bază de 75%. Ar fi vorba despre o derogare de la Legea Salarizarii Unitare a bugetarilor, iar initiatorii sustin ca e o masura similara cu salarizarea bugetarilor care gestioneaza fonduri europene.

Proiectul de Ordonanta arata ca ar urma sa fie platiti suplimentar circa o suta de angajati, iar suma necesara pentru marirea salariala ar fi de 7,5 milioane de lei pe an.

Aceasta ar fi prima derogare de la Legea Salarizarii Unitare, abia intrata in vigoare. Ministerele de linie care trebuie sa avizeze proiectul Ministerului Dezvoltarii se tem ca aceasta prima derogare de la lege ar deschide o adevarata cutie a Pandorei, urmand ca si alte categorii de salariati sa ceara mariri de salarii.