Proiectul de ordonanta privind plata defalcata a TVA va fi votat de Parlament in forma propusa de Guvern, a anuntat marti Eugen Teodorovici, la finalul unei sedinte de grup a senatorilor PSD.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

Acesta a declarat marti, citat de Agerpres, ca va continua sa sustina masura de eliminare a accizei pe carburant insa nu gaseste 'argumente logice' pentru un nou mecanism privind plata TVA.

Intrebat daca va sustine in continuare eliminarea accizei pe carburant, in ciuda deciziei Consiliului Executiv National al PSD, Teodorovici a spus ca aceasta este abordarea sa si nu sunt argumente pentru a-si schimba opinia.

'Aceasta este abordarea mea, modul in care mi-am desfasurat activitatea in Guvern, in Parlament si (...) nu am argumente logice sa sustin un mecanism nou vizavi de split TVA. Este poate o alternativa taxarea inversa care se practica la nivel european, care (...) elimina problema de colectare. Sunt solutii care pot fi discutate si aplicate', a sustinut Teodorovici, la finalul sedintei de grup a senatorilor PSD.

Fostul ministru de Finante a mai spus ca in sedinta de grup nu s-a discutat despre schimbarea sa din functia de presedinte al Comisiei de buget-finante a Senatului.

La sfarsitul lunii trecute, Comisia de buget din Senat, condusa de senatorul Eugen Teodorivici, a starnit surpriza dupa ce a voatat eliminarea supraaccizei la carburant din textul Ordonantei de Guvern. Tot atunci, Comisia a votat modificarea ordonantei privind TVA Split, la propunerea senatorilor PSD, asa incat plata defalcata a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat si firmele aflate in relatii contractuale cu statul.

Deciziile au atras interventia sefului PSD, Liviu Dragnea, care l-a amenintat pe Teodorovici ca va pierde sefia Comisiei.