Premierul Mihai Tudose a anuntat miercuri ca nu il va schimba din functie pe ministrul Finantelor, Ionut Misa. Reamintim ca Misa a anuntat saptamana trecuta impunerea taxei de solidaritate pentru firme, in valoare de 2% din fondul de salarii, fiind apoi criticat de Tudose pentru modul in care a comunicat. Tudose a mai spus azi ca deficitul bugetar tintit anul acesta e de 2,97% din PIB, transmite Agerpres.

Ionut MisaFoto: Agerpres

"Deficitul pe anul acesta este sub 3, si la anul tot sub 3. Imi permiteti sa comentez ce stiu eu, nu ce stiti dumneavoastra. Este sub 3, e 2,97 pe 2017, si tot asa pe 2018 este bugetul prognozat", a spus Tudose la Carei.

Intrebat daca este nemultumit de ministrul Finantelor, Ionut Misa, premierul a spus: "Nu, nu este adevarat, ci dimpotriva. Nu intentionam (sa il schimbe din functie - n.r.). Guvernamental nu, politic nu", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Si Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat sustinerea politica pentru Misa. "Am inteles ca am avut o intalnire de taina luni seara. Am avut o zi intreaga, vreo 18 ore de discutii pe buget si impreuna cu domnul Misa. N-a fost niciun conflict intre noi, sau intre premier si dl. Misa. E un ministru bun care munceste si va avea rezultate bune", a spus Dragnea, aflat si el la Carei, pentru ceremoniile dedicate Zilei Armatei.

Reamintim ca Eurostat, institutul european de statistica, a anuntat marti ca Romania a inregistrat pe trimestrul 2 din acest an un deficit de 4,1% din PIB, cel mai mare deficit din intreaga Uniune Europeana. Guvernul si-a asumat un deficit de 2,97% din PIB pentru acest an.