Ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, a refuzat sa raspunda miercuri cum le explica votantilor PSD ca guvernul nu si-a respectat promisiunile din campanie si din programul de guvernare, potrivit carora de la 1 ianuarie 2018 urma sa creasca salariile bugetarilor cu 20%, sa creasca toate pensiile, iar impozitul pe veniturile sub 2.000 de lei sa fie zero.

Ionut MisaFoto: Captura Digi 24

Intrebat intr-o conferinta de presa despre aceste promisiuni, ministrul Ionut Misa a evitat sa raspunda, spunand ca "toate masurile enuntate si multe altele sunt introduse, vor fi implementate in cursul anului 2018, unele de la 1 ianuarie".

Intrebat inca o data de reporter care dintre cele trei mari masuri intra in vigoare de la 1 ianuarie, Misa a spus :"Asa cum am mentionat si anterior, discutam de o crestere a salariului brut de 25% si eu am facut mentiunea clara de cate ori am iesit in dezbaterile publice ca sunt cresteri nete in functie de categoria de salariat de 4 la suta - 4 si ceva la suta. Dar conform legii salarizarii pana la finalul anului 2012 exista cresteri progresive inclusiv ale venitului net. Le obtineti din legea salarizarii sau Ministerul Muncii".

Ministrul Finantelor a refuzat sa raspunda intrebarilor ulterioare pe aceasta tema.

Vezi dialogul dintre reporterul HotNews.ro si ministrul Ionut Misa in inregistrarea video de mai jos, de la minutul 45.30: