Oficialii Ministerului Finantelor Publice nu au avansat public nici o solutie pentru salariatii firmelor in insolventa (estimati la peste 100.00), aflati in pericol ca de la 1 ianuarie 2018 sa aiba salariile nete scazute ca urmare a modificarii Codului Fiscal. Intrebata in mod repetat de ziaristi intr-o conferinta de presa despre solutiile pentru acesti angajati, Oana Iacob, secretar de stat, le-a spus reporterilor ca "Daca dvs. considerati ca e necesar sa analizam suplimentar, vom analiza.

Oana IacobFoto: Hotnews

Reamintim ca, din cauza modificarii Codului Fiscal de la 1 ianuarie 2018, angajatorii care vor sa pastreze salariile nete de acum ale angajatilor trebuie sa le mareasca salariul brut. Or, dupa cum a explicat aici Profit.ro, societatile in insolventa pot aproba cresteri salariale doar daca se afla in procedura initiala de observatie sau daca nu li s-a ridicat inca dreptul de administrare. Dupa ridicarea dreptului de administrare, doar administratorul judiciar poate lua decizii, unele conditionate si de aprobarea judecatorului sindic - adica un proces de durata.

Intrebata de ziaristi cum vor fi gestionate situatiile acestor angajati, Oana Iacob a declarat: "Evident ca vor fi analizate si astfel de subiecte daca dvs considerati ca e nevoie, vom verifica. Vom analiza acest aspect sa vedem cifrele la care faceti referire. Ati ridicat o problema si ramane sa o analizam corespunzator. Daca dvs. considerati ca e necesar sa analizam suplimentar, vom analiza".

Vezi dialogul dintre ziaristi si secretarul de stat Oana Iacob in inregistrarea video de mai jos, la min 1.00.13: