Autoritatile de reglementare a sectorului financiar analizeaza riscurile provocate de bitcoin si alte monede virtuale si vor discuta un raspuns la viitoarea reuniune a G20 din luna martie, a declarat vineri un oficial al Bancii Centrale Europene, potrivit Reuters.

"Comunitatea internationala pregateste un raspuns si ma astept, de exemplu, ca discutiile de la reuniunea G20 care va avea loc in martie, la Buenos Aires, sa se concentreze foarte mult pe aceste probleme", a afirmat Benoit Coeure, membru in board-ul BCE, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, relateaza News.ro.

Intre timp, o importanta platforma de tranzactionare a monedelor virtuale din Japonia, Coincheck, a fost atacata de hackeri si a pierdut aproximativ 58 de miliarde de yeni (534 milioane dolari), a relatat postul de televiziune national NHK.

Coincheck a postat vineri dupa-amiaza pe site-ul propriu ca a suspendat retragerile pentru aproape toate monedele virtuale. Compania a anuntat politia, precum si Agentia pentru Servicii Financiare din Japonia.