Productia industriala a fost in iulie in scadere fata de iunie, dar se mentine pe crestere fata de iulie 2010

de DP     HotNews.ro
Joi, 8 septembrie 2011, 10:06 Economie | Finanţe & Bănci

In luna iulie 2011, productia industriala (serie bruta), a scazut fata de luna precedenta cu 1,8%, din cauza scaderii industriei prelucratoare (-2,1%), anunta Institutul National de Statistica. Celelalte doua sectoare industriale, industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, au crescut cu 0,6%, respectiv cu 0,3%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (-6,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-3,8%) si industria bunurilor de uz curent  (-0,9%). Industria bunurilor intermediare si industria energetica au crescut cu 1,2%, respectiv cu 1,1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna precedenta cu 1,2%, datorita cresterii inregistrate de industria prelucratoare (+1,7%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au inregistrat scaderi de 4,1%, respectiv 2,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri  in industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,6%), industria bunurilor de uz curent (+3,0%) si industria bunurilor intermediare (+1,6%). Industria energetica a scazut cu 2,3%,  iar  industria bunurilor de capital cu 0,7%.
  • Iulie 2011 comparativ cu iulie 2010
In luna iulie 2011, productia industriala (serie bruta) a crescut  fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 1,7%. S-au inregistrat cresteri in cadrul  industriei prelucratoare (+2,2%) si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,8%). Industria extractiva a inregistrat o scadere de 4,9%. 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+6,7%) si in industria energetica  (+2,0%) si scaderi in industria bunurilor de capital (-1,5%), in industria bunurilor de uz curent (-1,4%), si in industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,2%).
 
Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 5,0%, datorita cresterilor industriei prelucratoare (+5,6%) si productiei si furnizarii  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,7%).
Industria extractiva a scazut cu 3,4%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+9,4%), in industria bunurilor de capital (+2,8%), in industria energetica (+2,7%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,2%) si in industria bunurilor de uz curent (+1,9%).


Perioada 1.I-31.VII.2011 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2010

In perioada 1.I- 31.VII.2011, comparativ cu perioada 1.I- 31.VII.2010, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 6,6%, crestere sustinuta de toate cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare a crescut cu 6,9%, industria extractiva cu 5,7% si productia si furnizarea  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 4,9%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: in industria bunurilor intermediare (+13,5%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,5%), in industria bunurilor de capital (+4,9%), in industria energetica (+4,3%) si in industria bunurilor de uz curent (+0,8%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in                     perioada 1.I-31.VII.2011, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2010, a crescut cu 7,4%. Cele trei sectoare industriale au avut urmatoarele cresteri: industria prelucratoare (+8,0%), industria extractiva (+5,3%) si productia si furnizarea  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,9%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri: industria bunurilor intermediare (+13,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,7%), industria bunurilor de capital (+6,6%),  industria energetica (+4,2%) si industria bunurilor de uz curent (+1,6%).


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

149 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version