​"Actuala criza are potentialul de a fi mai rea decat cea cauzata de prabusirea Lehman Brothers" din toamna anului 2008, spune miliardarul american George Soros, atragand atentia ca nu exista o autoritate europeana care sa stapaneasca o criza bancara de asemenea severitate, potrivit Sibex.ro.

"De aceea problema este atat de serioasa. Pentru a-i determina pe politicienii europeni sa infiinteze o astfel de autoritate este nevoie de o criza, insa deocamdata nu se stie cu ce se va ocupa aceasta autoritate", mai spune Soros.

In acest context, jurnalistii americani comenteaza ca, in timp ce Europa incearca sa tina sub control criza datoriilor guvernamentale, cel mai mare pericol ramane riscul prabusirii unei mari banci de pe continent. Motiv pentru care, scrie CNBC, politicienii europeni sunt pregatiti sa arunce in lupta sute de milioane de euro, pentru a impiedica prabusirea unei banci mari.

Pe de alta parte, haosul economic european ar putea trece rapid si pe celalalt mal al Atlanticului, producand pagube si altor economii.

CIteste toata stirea pe Sibex.ro