Sibex isi va prelungi, incepand de luni, programul de tranzactionare de pe piata reglementata de instrumente financiare derivate pana la ora 23:15, de la 19:00 in prezent, in urma aprobarii CNVM. Intr-un comunicat remis presei, reprezentantii bursei sibiene arata ca, prin implementarea acestui program, se doreste corelarea orarului cu cel al burselor europene si americane pentru ca investitorii sa beneficieze de informatiile si miscarile de pret de pe pietele externe.

Tot incepand de luni, 12 septembrie, Sibex va lansa la tranzactionare sase noi contracte futures denominate in lei avand ca activ suport perechile valutare dolar/yen, euro/yen, euro/franc, euro/lira sterlina, dolar/franc si lira sterlina/dolar. Toate produsele introduse luni la tranzactionare vor beneficia de market makeri.

Pana in prezent la Sibex s-au tranzactionat actiuni, derivate pe actiuni romanesti, derivate pe index-ul american Dow Jones, contracte futures pe Aur, Petrol, derivate valutare , toate denominate in lei.Luna august a marcat recorduri de lichiditate pe derivatele externe mai ales datorita volatilitatii.

Inchiderea sedintei la ora 23:15 va permite Sibex implementarea tranzactionarii optiunilor pe indicele Dow Jones.