Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, a declarat vineri ca planul administratiei Obama pentru stimularea pietei muncii va avea impact pozitiv substantial asupra economiei americane, daca va fi aprobat de Congres, potrivit Reuters.

"Daca Congresul va trece acest plan, legea va avea un efect semnificativ in ceea ce priveste consolidarea economiei, care a incetinit putin, si care s-ar putea traduce in locuri de munca pentru sute de mii de muncitori americani, intr-un moment in care avem nevoie de acest lucru", a declarat Geithner la postul public de radio.

Presedintele american Barack Obama a propus Congresului, joi seara, un plan pentru stimularea pietei fortei de munca din SUA in valoare 447 miliarde dolari. Intitulat American Jobs Act, planul include peste 250 miliarde dolari in stimulente fiscale pentru intreprinderile mici si pentru angajatori. Restul de bani vor fi destinati cheltuielilor de infrastructura, ajutoarelor de stat, asigurarilor de somaj si reabilitarii institutiilor de invatamant.