Guvernul cancelarului german Angela Merkel pregateste un plan pentru sustinerea bancilor germane in cazul in care Grecia nu reuseste sa realizeze conditionalitatile impuse pentru pachetul de sprijin si intra in incetare de plati, relateaza agentia Bloomberg, care citeaza trei oficiali din coalitia de guvernare de la Berlin.

Planul de urgenta include masuri de sustinere a bancilor si asiguratorilor care risca sa piarda 50% din operatiunile cu obligatiuni grecesti daca urmatoarea transa pentru Grecia nu este acordata, afirma sursele citate, sub protectia anonimatului.

Existenta acestui "Plan B" subliniaza ingrijorarea Germaniei legata de un esec al executivului de la Atena in realizarea masurilor de austeritate bugetara.

Grecia este "pe muchie de cutit", a afirmat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, in fata unor parlamentari, intr-o intalnire cu usile inchise care a avut loc in 7 septembrie la Berlin. Daca guvernul de la Atena nu va pune in practica angajamentele asumate, "ramane la latitudinea Greciei cum va obtine finantare fara ajutor din partea Zonei Euro", a spus el ulterior, intr-un discurs sustinut in parlament.

CDS-ul pentru obligatiunile grecesti a crescut cu 212 puncte la un record de 3.238. Contractele pe cinci ani semnaleaza ca exista o probabilitate de 92% ca Grecia sa nu-si indeplineasca angajamentele.