Zona euro va face totul pentru a preveni intrarea in incapacitate de plata a unui stat membru, precum Grecia, a declarat luni Michel Barnier, comisarul european pentru piata interna si servicii, care si-a reafirmat "increderea" in sanatatea bancilor europene. Intrebat despre preocuparile legate de bancile europene, inclusiv cele din Franta, el a spus ca are "incredere" in "rezistenta institutiilor financiare".

"Am facut teste de stres serioase. (...) O serie de institutii, care nu sunt din Franta, au aratat slabiciuni si trebuie recapitalizate", a declarat oficialul european.

El a comentat si pe marginea criticilor cu privire la faptul ca testele de stres nu iau in calcul ipoteza intrarii in incapacitate de plata a Greciei, spunand ca "vom face totul pentru ca aceasta situatie sa nu se intample".

"Trebuie sa facem ceea ce am convenit, cat mai curand posibil, inclusiv deciziile luate la 21 iulie", cand oficialii zonei euro au anuntat un nou plan pentru a ajuta Grecia, a adaugat Michel Barnier.