Un eventual faliment al Greciei ar avea "consecinte incalculabile", spune, intr-un interviu la RFI, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, fost ministru de Finante in Guvernul Tariceanu. El avertizeaza ca ar fi "extrem de riscant" ca Atena sa fie "lasata de izbeliste".

Viitorul Greciei este in interiorul zonei euro, au spus miercuri seara cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele francez, Nicolas Sarkozy. Varujan Vosganian crede insa ca "aceasta asumare comuna a doamnei Merkel si a domnului Sarkozy pare sa nu mai fie foarte convingatoare pentru intreaga UE".

Fostul ministru liberal de Finante observa insa in acelasi timp ca efectele unei intrari in faliment a Greciei sunt "imprevizibile". "Observati ca deja unele banci din spatiul european incep sa aiba probleme in ceea ce priveste prestigiul lor si calificativele date de agentiile de rating. Insolventa unei tari, incapacitatea ei de a-si refinanta datoriile si de a onora scadentele la titlurile de stat are consecinte incalculabile asupra prestigiului acestor instrumente de plata", spune Varujan Vosganian.

El explica ce s-ar putea intampla in cazul in care Grecia ar intra in faliment.

Continuarea pe www.rfi.ro.