Grecia s-a angajat duminica sa ia decizii dure pentru a evita intrarea in incapacitate de plata, dar nu a anuntat noi masuri de austeritate pentru a-si asigura fondurile internationale de salvare, scrie Reuters.

Prim-ministrul George Papandreou si-a anulat o vizita in Statele Unite pentru a prezida duminica o reuniune a cabinetului, cu o zi inainte de discutiile inspectorilor Uniunii Europeane si Fondului Monetar International cu ministrul grec de Finante Evangelos Venizelos privind masurile Greciei pentru a opri cresterea deficitului bugetar.

Venizelos a declarat ca Grecia are nevoie sa isi atinga in intregime obiectivele bugetare pentru 2011 si 2012, sa inceteze sa mai faca datorii si sa inceapa sa aiba excedent bugetar anul viitor, dar nu a prezentat modul in care aceste tinte ar putea fi atinse, remarca sursa citata.

"Daca vrem sa evitam falimentul, sa stabilizam situatia, sa ramanem in zona euro ... trebuie sa luam decizii strategice mari", a spus el.

Mizao reprezinta cele 8miliarde de euro(11 miliarde de dolari), o noua transadin imprumutulde salvarede 110 miliardede euroaprobatanul trecut, ajutor financiar de careGrecia are nevoiepana in octombrieinainte de aintra in incapacitate de plata.

Declaratiile ministrului grec de Finante vin dupa ce duminica ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble avertizase ca Grecia trebuie sa se trezeasca la realitatesi sa se decida in privinta viitorului sau in zona euro.

Oficialul german a spus ca grecii trebuie sa prezinte date care sa dovedeasca faptul ca respecta planul de austeritate adoptat de Guvernul de la Atena.