Grecia va avea nevoie de economii bugetare suplimentare, a declarat luni reprezentantul permanent al Fondului Monetar International la Atena, Bob Traa, care a cerut reformarea urgenta a sistemului fiscal, potrivit AFP.

"Masuri suplimentare vor fi necesare pentru reducerea deficitului bugetar", a declarat Bob Traa la un simpozion organizat langa Atena de publicatia britanica The Economist.

El a cerut o reforma urgenta a administratiei fiscale si a avertizat guvernul grec cu privire la "impozitele tot mai ridicate". "Taxele pot fi reduse (pentru revigorarea activitatii economice - n.r.), insa "dupa reformarea colectarii taxelor", a mai spus Bob Traa.

Oficialul FMI a aratat ca este necesar "mai mult sprijin politic" pentru a realiza cu succes reformele structurale de care are nevoie tara, in special pe partea fiscala.

"Nu ar trebui sa punem carul inaintea boilor", a mai precizat el, referindu-se la campania opozitiei din Grecia de a respinge programul de reforma si reducerile bugetare initiate de guvernul socialist, la presiunea creditorilor internationali.