Douazeci cele mai puternice economii din lume au promis joi, la Washington, un raspuns "puternic si coordonat" la actuala criza si sa continue sa sustina cresterea economica, inclusiv prin intermediul bancilor lor centrale , potrivit unei declaratii emise dupa o cina de lucru.

Ministrii de finante si sefii bancilor centrale din tarile bogate si cele emergente din G20 s-au angajat la "un raspuns ferm si coordonat la nivel international pentru a aborda provocarile cu care se confrunta economia globala", arata textul acestui comunicat citat de AFP.

De asemenea, ei promit sa se asigure ca "bancile au un capital adecvat", dupa degringolada din ultimele zile a actiunilor bancare europene, pe fondul temerilor legate de criza datoriilor din zona euro.

Bancile centrale au promis sa continue sustinerea redresarii economiei globale.

Comunicatul de presa al G20 include in mare parte un text publicat pe 9 septembrie de catre tarile G7 care promisesera deja "un raspuns ferm si coordonat" la criza. Comunicatul G20 precizeaza in plus ca un "plan ambitios de actiune colectiva in care fiecare are un rol de jucat", ar trebui sa fie stabilit inainte de summitul G20 de la Cannes (sudul Frantei), de la inceputul lunii noiembrie.